Sabien Tiels

Hou je morgen nog van mij

Haar deelname aan De Gouden Zeemeermin laat bij Sabien een dubbel gevoel na. Haar platenfirma profiteert van de aandacht die zij met haar deelname heeft geoogst en brengt in de maand maart van 1996 haar eerste album Hou je morgen nog van mij op de markt. In het totaal dertien liedjes, van het eerste tot het laatste door Sabien geschreven, zowel tekst als muziek. Uit dat album zullen zeven liedjes op single verschijnen. In Moeder van mijn moeder schrijft Sabien haar moeilijke relatie met haar oma van zich af. Bomma was altijd erg streng geweest voor Sabiens moeder en dat kon Sabien moeilijk verkroppen. Toch ontdekt zij met dit singeltje in de lente van 1996 de weg naar de Vlaamse Top Tien. De achtste mei van dat jaar geraakt zij daarin met dit nummer tot op de zesde plaats.

Even goed doet het liedje Trein het in die Vlaamse Top Tien, want voor deze single zit er twee maanden later eveneens een zesde plaats in die top tien in. Het wordt tevens een regelrechte radiohit. Zij schreef dat liedje toen zij op weg was met de trein van Gent naar Genk waar zij samen met Miguel Wiels aan enkele liedjes sleutelde. Zij zelf is meteen weg van haar eigen vondst. Haar toenmalige platenbaas ziet dat echter in eerste instantie voor haar niet zo zitten en wil het, omdat het in zijn oren te kleinkunstachtig klinkt, het koste wat het kost doorspelen aan Ingeborg om haar dat te laten inzingen, maar dat verhaal gaat uiteindelijk niet door. Sabien eist het nummer zelf op en maakt er binnen de kortste keren een radiohit van. In de zomer van 1996 sluipt zij er de Vlaamse Top Tien mee binnen.

Will Tura vraagt haar datzelfde jaar om aan zijn zijde tijdens Tura in Symfonie 3 Het staat in de sterren geschreven te zingen, dat hij vijf jaar eerder al op plaat had gezet.