Sabien Tiels

De overkant

In 2006 duikt zij op in het Eén programma Zo is er maar Eén en zingt daarin haar versie van Sjakie van de hoek van Conny Vandenbos. Omdat zij en haar man tuk blijven op jazz brengen zij tijdens hun optredens Nederlandstalige liedjes in een jazzy jasje gestoken. In een productie van haar man neemt ze in 2007 het album De Overkant op. Ook hier klinkt Sabien weer erg eigenzinnig. Twaalf liedjes van haar hand, in samenwerking met Chris Mazarese en Patrick Steenaerts.

Ook dit album klinkt zeer eigenzinnig. Sabien gaat koppig haar eigen muzikale weg, heeft zich in Vlaanderen een eigen plaats weten te bemachtigen. Onder de titel De Overkant gaat Sabien in de loop van 2008 on the road. Zij durft het aan de titelsong op single uit te brengen, maar dat is eerder een visitekaartje dan een hit in wording.

Omdat zij als één blok achter het Nederlandstalige lied blijft staan en dat op alle momenten van haar leven wil promoten, stapt zij samen met Sofie Van Moll en Eén-omroepster Andrea Croonenberghs in het project Meisjes waarin deze drie dames eigen interpretaties brengen van bekende nummers van Boudewijn de Groot, Raymond Van het Groenewoud, Ann Christy en Kris de Bruyne.