Sabien Tiels

Optie adoratie

Steeds op zoek naar nieuwe ideeën besluit Sabien samen met andere artiesten de theaters in te trekken met het programma Ode aan betreurde stemmen met o.a. Wigbert van Lierde, Dirk Blanchaert en Philippe Robrecht, waarin zij de mooiste liedjes brengen van de inmiddels overleden Louis Neefs , Jacques Brel, Ann Christy , Wim De Craene, Robert Mosuse en Luc Walter Junior van de groep Blue Blot. Daarmee is zij een jaar lang zoet.

Tussen de bedrijven door sleutelt zij aan een nieuw album dat in de maand juli van 2001 op Label Vie verschijnt, opgericht door de man die al die jaren in haar talent blijft geloven, Bert Burm. In het boekje dat bij dit album hoort laat Sabien weten dat zij lang getwijfeld heeft over de te nemen optie. Haar keuze valt op de Optie adoratie, titel van de plaat én huldebetoon en respect voor de grote kunst van de kleinkunstenaars. Het worden uiteindelijk dertien bewerkingen van bekende kleinkunstklassiekers: Rode wijn, Tante Emma, Boer Bavo, Het dorp, Vilvoorde city, Houten kop enz...

In vergelijking met haar vorige albums klinkt deze cd bescheiden qua productie. De meningen over dit album zijn en blijven verdeeld. Houten kop en Tante Emma wagen hun kans op single, maar geraken niet in de hitlijsten. Tante Emma wordt wel grijsgedraaid door Radio 2. Sabien geeft later tijdens een interview eerlijk toe dat zij heeft moeten zwichten voor de keuze van haar toenmalige platenbaas. Het was helemaal niet haar wens om dit concept op cd uit te werken, laat staan dat zij er voor het volle pond achterstond.