Rocco Granata

Nieuw talent

Twee jaar later is Rocco al dat rondreizen meer dan zat. Ook het samenwerken met platenbazen en zo zint hem niet meer. Hij start een eigen muziekuitgeverij Granata Music én een eigen platenfirma Cardinal Records omdat hij zag dat er in ons land veel artiesten rondliepen zonder een vast platencontract en hijzelf ook niet echt iemand vond die in zijn muziek geïnteresseerd was. Ondanks het feit dat hij een Italiaan is die niet perfect onze taal spreekt, richt hij zich vrij snel op het betere Vlaamse lied met in zijn platenstal artiesten als De Elegasten, Will Ferdy en Marva , voor wie hij de meeste hits schrijft.

Op zekere dag wordt hij getipt door platenhandelaar Govaerts in Hasselt dat er in hun stad een geweldige kleinkunstzanger rondloopt, maar een die aan geen platencontract kan geraken. In een kleine studio in Hasselt worden vijftien liedjes ingeblikt en de eerste kleinkunstelpee van Miel Cools met onder meer Boer Bavo wordt een schot in de roos. Goed bevriend wordt Rocco met Louis Neefs , voor wie hij liedjes gaat schrijven, onder meer Wat een leven.

In 1965 krijgen ze een tip van de vader van Jean Blaute, die in Zottegem een platenwinkel uitbaat, dat hij een jonge gast kent die talent zat heeft. Die jongen blijkt Marijn Devalck te zijn. Op dat moment is Adamo erg populair en Marijn wil het in het Frans proberen. Rocco gaat akkoord en verzint de artiestennaam Marino Falco. Hij scoort met liedjes als Je n'ai plus mon papa, Ma première cigarette en Laisse-moi seul.

Bij Cardinal Records scoren voorts De Elegasten met Wat heb je vandaag op school geleerd, Kris De Bruyne met Klein klein kleuterke, Leen Persijn met Sinds ik jou ken en Jacques Raymond , die als Ray Mondo het internationaal probeert waar te maken met een song als You're so sympatico. In de marge mogen we niet vergeten te vermelden dat het Rocco is die veel later, we zijn dan al in 1991 aanbeland, het talent onderkent van Sarah Bettens, die hij als eerste een kans gunt, die ze ook met beide handen aangrijpt. Rocco heeft haar mee gelanceerd.