Petra

Eurosong

In 2014 wil Petra haar kansen nog eens wagen tijdens Eurosong met het oog op deelname aan de negenenvijftigste editie van het Eurosongfestival. Eurosong wordt op Eén uitgezonden en gepresenteerd door Peter Van de Veire en Eva Daeleman. In de professionele jury zetelen Jef Martens, Ruslana, Piet Goddaer en Bart Peeters . Petra wordt in de pers nog maar eens geëtaleerd als de artieste met de duizenden looks.

Petra nam al 3 keer meer aan de preselecties van Eurosong. Wij sommen nog eens op: in 1993 met Ga door waarmee zij halthoudt op de tiende plaats. Vreemd, want Petra staat dan op haar hoogtepunt. In 1999, Petra is dan uitgedost in een wat onthullend kleedje met vrij kort haar en een act waarin zij een rups verwerkt, neemt zij deel met Diep in mijn huid, goed voor een zesde plaats. Petra kan de kritiek van oa Marcel Vanthilt moeilijk verwerken en houdt zich een tijdje gedeisd. Als La Sakhra in een jaren dertig outfit verrast zij ons in 2006 met het nummer Wonderland, goed voor een tweede plaats.

In 2014 neemt ze deel met Killer Touch, gekoppeld aan een heel opvallende act, maar zij struikelt al in de eerste halve finale. Zij is er als de kippen bij om aan de pers te melden dat zij er haar slaap niet voor zal laten. Nochtans blijven de verbale aanvallen aan haar adres via Twitter niet achterwege. In de finale belandt Eva Jacobs met Nothing is impossible op de derde plaats, de groep Bandits met One op de tweede en de Waalse zanger Axel Hirsoux op de eerste met Mother. Petra blijft achter met een pak vragen, vooral over de commentaren van de vakjury. De nieuwe formule houdt namelijk in dat de artiest zelf het deelnemende liedje niet mag kiezen, dat wordt door de vakjury zelf aangeboden. De jury knapt vooral af op haar act en zeggen dat zij nu niet meteen de beste zangeres is.