Petra

Wedstrijden à volonté

Op een zekere ochtend in 1982, Petra is dan tien, vertelt haar zus dat die haar heeft ingeschreven voor een zangwedstrijd, ook al had Petra tot dan toe nooit echt gezongen voor een live publiek. Zus lief begeleidt haar op de gitaar tijdens die wedstrijd waar Petra een leuke versie neerzet van het populaire kinderliedje Wouter, het klein kaboutertje. Verkleed als kabouter ontstaat daar al de goesting om zich voortaan als het maar enigszins kan tijdens haar optredens op te tutten en te verkleden.

Omdat Petra die zangwedstrijd won, ging zij almaar liever live zingen en nam sporadisch hier en daar aan zangwedstrijden deel. Steeds vaker komt zij terecht in het in die tijd populaire circuit van de playbackshows waar zij optreedt met het nummer Gardian Angel van de Duitse groep Masquerade en een attractieve choreografie.

Ze schakelt daarna vrij snel over naar de soundmixshows waar zij, begeleid door haar broer en zus, liedjes van Sandra Kim zingt, of bijvoorbeeld Streets of London van Ralph McTell én niet te vergeten de rustige nummers van Madonna. Zij belandt op zestienjarige leeftijd, getooid in een bloemetjeskleed, in de Belgische finale van de Henny Huysman Soundmixshow met het nummer Live to tell van Madonna, samen met Helmut Lotti die op zijn beurt doorstoot naar de Nederlandse finale in 1989.