Over Viva

 Copyright:VRT
© VRT

Vivavlaanderen.be

De website www.vivavlaanderen.be is een multimediaproject van Radio 2 rond Vlaamse populaire muziek. Vlaamse artiesten krijgen op Viva Vlaanderen een uitgebreide biografie, verrijkt met uniek VRT-archiefmateriaal. Foto’s, video’s en audio zijn de illustraties bij de levensverhalen van onze artiesten.

In het Viva Vlaanderen-journaal houden we u op de hoogte van het nieuws uit de Vlaamse showbizz.

Via de concertkalender weet u waar onze artiesten optreden.

De keizer van het Vlaamse lied, Will Tura , is peter van vivavlaanderen.be.

 Copyright:VRT
© VRT

Onze partners

Sabam for Culture

Het doel van Sabam for Culture is de promotie, verspreiding, ontwikkeling, bescherming en verdediging van het nationaal muziek-, cultuur- en kunstrepertoire van SABAM in de ruimste zin van het woord, onder meer door uitgaven zowel in België als in het buitenland. Sabam for Culture wil niet het monopolie hebben van de promotie van de Belgische Muziek, maar de inspanningen van onze scheppende kunstenaars en andere organisaties ondersteunen. Sabam for Culture ziet er echter op toe dat alle financiële uitgaven voor promotionele doeleinden slechts worden goedgekeurd als de belangen van de SABAM-leden in de breedst mogelijke zin worden geëerbiedigd. Alle eigenbelang wordt geweerd. Sabam for Culture beperkt haar activiteiten niet tot België , maar is ook bedrijvig in het buitenland. Een voorbeeld daarvan is haar deelname aan de MIDEM Cannes waar zij een volledige infrastructuur ter beschikking stelt van de SABAM-leden die hieraan wensen deel te nemen.  

Marc Brillouet

Marc Brillouet is een voormalige radiopresentator en producer bij de VRT. Hij presenteerde onder meer het licht klassiek getinte programma Funiculi Funicula op Radio 2.

Voor het Radio 2-programma De Lage Landen maakte Marc Brillouet meer dan 100 portretten van Vlaamse artiesten in de reeks ‘De Geschiedenis van de Vlaamse Muziek’. Daarnaast leverde hij een belangrijke bijdrage aan De Eregalerij, het jaarlijkse gala van de Vlaamse klassiekers. Een organisatie van Radio 2 en Sabam for Culture. Marc Brillouet is de motor achter de website vivavlaanderen.be. Marc is de eindredacteur voor het uitschrijven van de diverse biografieën van Vlaamse artiesten, die hij uitgebreid interviewde. Deze gesprekken vind je terug op de website vivavlaanderen.be

Het Muziekarchief

Vivavlaanderen.be werkt samen met Het Muziekarchief van Kunstenpunt. Voor de discografieën van onze Vlaamse artiesten doet Viva Vlaanderen een beroep op de database van www.muziekarchief.be. Het Muziekarchief is een verzameling van heel veel nuttige en boeiende informatie over Vlaamse muziek. Op de website van Het Muziekarchief vind je van onze eigen artiesten de singles, albums, cassettes, compilaties en rariteiten. Uit het heden en het verleden.

Kunstenpunt is een steunpunt voor beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten. Op dagelijkse basis verzamelt en verspreidt het kennis en expertise over en voor de kunsten in Vlaanderen. Kunstenpunt wil het Vlaamse kunstenlandschap internationale ruchtbaarheid geven door middel van samenwerking, communicatie en uitwisseling.

Uit in Vlaanderen

UiTinVlaanderen.be is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur en werd ontwikkeld door CultuurNet Vlaanderen. Op UiTinVlaanderen.be kan je terecht voor de meest volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel.

De site bereikt dagelijks duizenden actieve Vlamingen en brengt een geïnteresseerd publiek rechtstreeks in contact met het brede cultuur- en UiTaanbod. Hij geldt als hét startpunt voor wie wil weten wat er waar wanneer te doen is.