Ozark Henry zingt voor 2 koningsparen

g

Ozark Henry gaf tijdens het Belgisch staatsbezoek aan Nederland een 45 minuten durend galaconcert onder de noemer All Of Us.

 Copyright:Ozark Henry
© Ozark Henry

Ozark Henry gaf tijdens het Belgisch staatsbezoek aan Nederland een 45 minuten durend galaconcert onder de noemer All Of Us. Onder begeleiding van het Nationaal Orkest van België en solisten van De Munt stak hij songs als At Sea, Godspeed, Sweet Instigator en de David Bowie-klassieker Heroes in een nieuw jasje.

Belgisch profiel

"Ik denk dat ik als artiest in beide landsdelen een even duidelijk profiel heb en dat ik dus geld als een echt Belgische artiest", zegt Ozark Henry. "We hebben bovendien al enkele keren elkaars pad gekruist. Zij zetten zich actief in voor het werk van de VN, en ik ben zelf VN-goodwill ambassadeur in de strijd tegen de mensenhandel".

Extra zangers

Ozark Henry had in het verleden wel al vaker opgetreden met het Nationaal Orkest van België. Maar deze keer werden er ook zangers van De Munt aan het collectief toegevoegd. "We hebben daar speciale arrangementen voor gemaakt. Ik vond dat wel een tof experiment, want het is altijd leuk als je met andere artiesten kan samenwerken." Verdere samenwerkingen met De Munt sluit hij dan ook niet uit. "Ik sta daar absoluut voor open. We zijn daar ook over aan het spreken. Maar we hebben allemaal onze eigen agenda's, dus wanneer zich dat zou concretiseren is nog niet duidelijk."