De Mens 25 jaar

g

De Vlaamse rockgroep rond frontman Frank Vanderlinden bestaat intussen 25 jaar. En dat wordt gevierd.

 Copyright:Rock Ternat
© Rock Ternat

De Mens werd bekend met liedjes als "Dit is mijn huis", "Lachen en mooi zijn", en natuurlijk "Irene". Najaar 2017 bestaat De Mens 25 jaar. Dat wordt gevierd met een uniek jubileumconcert in Het Depot in Leuven. 
Het belooft een stormloop te worden, want De Mens is geliefder dan ooit. Nadat Frank Vanderlinden, Michel De Coster, Dirk Jans en David Poltrock in 2015 “Nooit genoeg” uitbrachten, volgens velen het beste album uit hun carrière, speelden ze talrijke, altijd enthousiast onthaalde concerten.
25 jaar De Mens in Leuven wordt iets bijzonders: een avond met 25 songs uit alle hoofdstukken van hun rijkgevuld songboek, aangevuld met beelden uit het verleden en verhalen van een band die al die jaren relevant en springlevend is gebleven.

Alsof dat laatste nog bewezen moest worden, maakte De Mens deze maand op 24 uur tijd een nieuw album. Een sportief maar ook artistiek waagstuk, een uitdaging die alleen tot een goed einde kon worden gebracht door een groep die met veel plezier samenspeelt. Na al die jaren, nog met de bezieling van jonge, energieke, beginnende kerels.

Het resultaat: 10 nieuwe songs, op "De Mens / 24 uur". De cd komt uit op 22 september.
Het jubileumconcert in Het Depot in Leuven vindt plaats op 24 november.
Lang zullen ze leven. In de gloria.