Vlaanderen verwelkomt Herman Van Veen

g

Herman Van Veen komt op donderdag 16 februari voor het eerst naar Tienen voor zijn nieuwe Vlaanderen Tournee 2017.

 Copyright:Bernd Hagedorn
© Bernd Hagedorn

Herman Van Veen komt op donderdag 16 februari voor het eerst naar Tienen voor zijn nieuwe Vlaanderen Tournee 2017.

Samen met zijn muzikanten zal hij zijn liedjes zingen en verhalen vertellen. Elke avond kan een verrassing zijn, want Herman gaat elk concert laten afhangen van wat er dan in de wereld gebeurt. Wordt de koning afgezet of staat Brussel in brand? Het kan inspirerend voor Herman zijn.

Terwijl ik een potlood aan het slijpen was vroeg mijn kleinzoon, net zo groot als ik, ‘opa wat doe je?’ 'Ik moet een aankondiging schrijven voor onze Vlaamse tournee. Weet eigenlijk niet zo goed wat te schrijven.' Wat we gaan spelen in Leuven, Antwerpen of Gent hangt vooral ook af van wat er dan gebeurt. Wordt de koning afgezet, staat Brussel in brand Antwerpen blank? Dat weten we nog niet. 'Wordt het zoiets als laatst in Amsterdam met Edith Leerkes en de jonge muzikanten?' vroeg hij. Ik op mijn beurt 'wat vond je daarvan?' ‘Megacool’, 'zal ik dát opschrijven, opa komt met een megacoole voorstelling naar Vlaanderen?’ ‘Zou ik doen’, ‘Ok!’, ‘Cool', mompelde de zoon van mijn dochter terwijl hij fluitend naar buiten liep. De Vlaanderen Tournee 2017 begint op donderdag 16 februari in Cultuurcentrum De Kruisboog in Tienen. Hij verlaat zijn geliefde Vlaanderen terug op zondag 28 april met een concert in de Gentse Capitole.

Herman Van Veen reist al meer dan 50 jaar met zijn voorstellingen de wereld rond. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse zanger.

Meer info op: www.hermanvanveen.com