UB40 in De Roma

g

UB40 komt op woensdag 24 januari opnieuw naar ons land.

 Copyright:RR
© RR

UB40 komt op woensdag 24 januari opnieuw naar ons land.

Twee jaar geleden stond UB40 voor het eerst in De Roma en het was meteen goed raak: een uitverkochte zaal, een set vol hits en een feestavond voor liefhebbers van de populaire reggae. De originele zanger Ali Campbell is er niet meer bij, maar zijn plek wordt gloedvol ingevuld door zijn broer Duncan.

Wie zolang niet kan wachten, kan UB40 op zaterdag 12 augustus aan het werk zien in Middelkerke tijdens het Nostalgie Beach Festival.

UB40

UB40 werd in 1978 in Birmingham opgericht en heeft zijn naam te danken aan Unemployment Benefit, Form 40, het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Met hun eerste lp Signing Off schreven ze zich officieel uit bij de plaatselijke RVA.

Na drie politiek correcte platen en twee bescheiden hits (Food for Thought en One in Ten) was het tijd voor Labour of Love, hun eerste cover-lp. Dankzij de mega-hit Red Red Wine beleefde UB40 zijn grote sprong voorwaarts. Sindsdien mengen ze op zeer succesvolle wijze eigen werk met covers.

UB40 verkocht meer dan 70 miljoen albums en ontelbare exemplaren van Red Red Wine, Can't Help Falling in Love en I Got You Babe.