Vreemde kostgangers in Antwerpen en Oostende

g

Drie pioniers van de nederpop hebben besloten de handen ineen te slaan.

 Copyright:RR
© RR

Drie pioniers van de nederpop, die hun sporen inmiddels ruimschoots hebben verdiend in de Nederlandse muziekindustrie, hebben besloten de handen ineen te slaan.

Henny Vrienten (Doe Maar), George Kooymans (Golden Earring) en Boudewijn de Groot zijn al jaren bevriend met elkaar, maar hadden nooit samen op één podium gestaan. Totdat Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) z’n verjaardag vierde en de drie kompanen gezamenlijk een verrassingsoptreden verzorgden. Dat viel zo goed in de smaak, zowel bij henzelf als bij de toehoorders, dat een vervolg er wel van moest komen: een programma met de titel Vreemde Kostgangers.

Vreemde Kostgangers is in 2018 voor het eerst ook in ons land te zien. Er staan twee concerten gepland, op vrijdag 13 april in de Stadsschouwburg Antwerpen en op zaterdag 14 april in het Kursaal Oostende.

VREEMDE KOSTGANGERS

Alle drie schreven speciaal voor de voorstelling een aantal nieuwe Nederlandstalige nummers. De voorstelling Vreemde Kostgangers zal in het teken staan van dit nieuwe repertoire, maar bevat uiteraard ook een selectie uit ieders oudere werk. Zo steken de heren een liedje van elkaar in een ander jasje, spelen ze een persoonlijke favoriet en zingen ze bijzondere duetten.

Vreemde Kostgangers is een unieke voorstelling waarin de drie vrienden dieper in de muziek duiken en vertellen over wat hen heeft geïnspireerd en hoe hun muzikale paden elkaar door de jaren heen hebben gekruist.