Stijn Meuris houdt een tirade

g

Stijn Meuris gaat een jaaroverzicht maken. Met de titel Tirade.

 Copyright:Stijn Meuris
© Stijn Meuris

Stijn Meuris kan meer dan zingen, muziek maken en naar de sterren kijken. Stijn gaat nu een jaaroverzicht maken. Met de titel Tirade.

Het wordt een jaaroverzicht met veel humor. Maar ook vanuit het principe 'nagels met koppen'. Niet hengelend naar schouderklopjes van politici en onschuldige knipoogjes naar het establishment, maar harde waarheden en analyses.

Tirade wordt een anderhalf uur durende solovoorstelling waarin Stijn Meuris het jaar 2016 op hoogst eigen wijze fileert. Geen grap-na-grap-en-lach, maar een gesproken performance waarin het helikopterzicht centraal staat: wat is er dit jaar gebeurd, en hoe komt dat? Zit er een lijn in de gebeurtenissen, incidenten, schandalen en fenomenen? Zit er nog iemand aan het stuur of moeten we dat alleen maar denken? En hoe komt het dat we dat normaal lijken te vinden?

De eerste voorstelling van Tirade vindt plaats op donderdag 22 secember in de Ancienne Belgique in Brussel. In februari 2017 komt Meuris dan weer voor de proppen met een straf nieuw album Vigilant. De thematiek zit zowaar vol van parallellen met Tirade. De eerste single mogen we in november verwachten.