Een geanimeerde muzikale week

g

De voorbije dagen hebben onze artiesten van hun beste kant laten zien. Een overzicht.

 Copyright:VRT
© VRT

Patrick Riguelle

Patrick Riguelle wordt politicus. Dinsdag legde hij de eed af als gemeenteraadslid voor SP-A in Mechelen. Hij zal vooral de thema's cultuur en samenleving opvolgen. Patrick was muzikant bij De Laatste Show Band.

Humo's Rock Rally

De groep The Calicos won deze week de Humo's Rock Rally 2018. 825 bands en artiesten schreven zich vorig jaar in voor de Humo's Rock Rally, de moeder aller rockwedstrijden. The Calicos komen uit Antwerpen en spelen 'Americano'. Dat is een muziekstijl die is afgeleid van authentieke country, folk en blues in een modern jasje.

Sennek

Vooraleer Sennek naar Lissabon reisde voor haar deelname aan het Eurovisiesongfestival, deed ze nog eens een promotie-optreden in Madrid. Zodanig dat ook de Spanjaarden niet vergeten op wie ze op 12 mei moeten stemmen. Wie deze week in Leuven was, kon haar liedje "A matter of time" in een speciale versie beluisteren. De stadsbeiaardier herwerkte het liedje met zijn klokken.

Ry Cooder

Ry Cooder komt op 11 en 12 oktober naar de Stadsschouwburg in Antwerpen en het Kursaal in Oostende. Hij zal er zijn jongste album 'The Prodigal Son’ voorstellen. Je mag je ook verwachten aan klassiekers als "Get rhythm", "Little sister" en "Goodnight Irene".

Angèle

De revelatie van het jaar Angèle zette deze week de Vooruit in Gent in vuur en vlam. Op maandag 26 november doet ze het nog eens in de Ancienne Belgique.

Yannick Bovy

Yannick Bovy brengt op 4 mei zijn album ‘Love Swings’ in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uit. Daarbij zingt Yannick voor het eerst in het Duits. Drie liedjes werden in de taal van onze oosterburen herschreven. Waaronder "Keine Sekunde", een Duitse bewerking van "Paper plane".

Karen Damen

Afgelopen weekend opende in Knokke een nieuw wenkbrauwsalons 'Brows&Brush'. Eén van de eerste klanten was Karen Damen die haar wenkbrauwen even liet bijwerken. Karen lanceerde deze week ook haar jongste single "Astronaut", een liedje voor haar zoontje Sky.

Milow

De eerste namen van de 'Night of the Proms' zijn bekend. Milow en Suzanne Vega zullen op 23 en 24 november optreden in het Sportpaleis. Beide artiesten zullen hun grootste hits brengen begeleid door een groot symfonisch orkest.

Gerard Lenorman

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat Gerard Lenorman zijn allereerste album uitbracht. Dat wordt gevierd met een uniek concert in het Kursaal van Oostende. Sandra Kim verzorgt het voorprogramma.

Christine and The Queens Christine and The Queens gaat op wereldtournee. Dat betekent dat je haar kan zien én horen op vrijdag 12 oktober in Vorst Nationaal.

Hip Hub Hooray

Op 29 september vindt in in de oude Ambiorixkazerne van Tongeren het gloednieuwe hiphopfestival Hip Hub Hooray plaats. Het is geen commercieel festival, maar een hiphopschool voor talentontwikkeling.

Steve Tielens

Steve Tielens vierde deze week zijn 47ste verjaardag. Hij lanceerde ook jongste single "C'mon Belgium". Een alternatief WK-lied om onze Rode Duivels aan te moedigen.

Jan Schepens

In het openluchtspektakel 'Rubens' speelt Jan Schepens in augustus en september de wereldberoemde Vlaamse schilder Pieter Paul Rubens. Samen met een live-orkest en 150 figuranten staat hij op een drijvend podium op de slotgracht van het kasteel de Merode in Westerlo.

Stromae

Op vrijdag 27 april bracht Stromae na 3 jaar nieuwe muziek uit. "Défiler" is de nieuwe single van Stromae, die verband houdt met "Capsule n°5". Dat is de nieuwe kledinglijn van Mosaert, het modelabel van Stromae. Het liedje duurt 8 minuten en 42 seconden.

Koen Wauters

Het familiebedrijf Soubry organiseerde een onderzoek naar het eetgedrag van pasta van de Belgen. Voor de 87% van de Vlamingen is de gedroomde tafelgast Koen Wauters. In Wallonië wil 91% met Stromae een spaghetti eten. Alle Belgen willen graag met Barack Obama pasta eten.

David Crosby

David Crosby, bekend van The Byrds en Crosby, Stills, Nash & Young, komt naar op zaterdag 8 september naar het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne.

Millionaire

Wie deze zomer uitsluitend naar Rock Werchter gaat voor het optreden van Dotan zullen we moeten teleurstellen. Door professionele problemen heeft hij zijn wereldtournee moeten annuleren. De groep Millionaire zal hem vervangen.

Zilverfestival

Voor senioren die maar niet genoeg krijgen van Rimpelrock, is er nu het Zilverfestival in Hasselt. De eerste editie vindt plaats op zondag 17 juni. In en achter het PXL Congresgebouw. Top of the bill is Willy Sommers. Ook Roel Vanderstukken & De Corsari’s en Barbara Dex komen. Allen daarheen.

Eline De Munck

Eline De Munck is zangeres maar ook ontwerpster van brillen. Om de derde verjaardag van haar 'Odette Lunettes' te vieren, opent ze nu een pop-up-winkel op de Meir in Antwerpen. Tot en met 26 mei.

Laura Tesoro

Laura Tesoro heeft in het programma 'Boxing Stars' de kamp tegen Astrid Coppens gewonnen in de categorie 'lichtgewichten'. Laura is enorm tevreden met haar overwinning. In de mannenfinale won Sieg De Doncker van Andy Peelman.

Rudi Vranckx

Tijdens de 'Imagine Tour' trekken 5 muzikanten uit Mosul op tournee in Vlaanderen. Van 1 tot 14 mei. Ze willen daarbij de Vlamingen laten kennismaken met muziek uit Irak. En hen persoonlijk bedanken voor de instrumenten die ze geschonken hebben tijdens de ‘Imagine Mosul’-actie. Die actie kwam er na een reportage van Rudi Vranckx over de door IS vernielde muziekschool van Mosul.

Jettie Pallettie

Jettie Pallettie organiseert op zaterdag 28 april 2018 in de Cloë Hal in Ninove de eerste editie plaats van het 'Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen'. Het is de bedoeling om binnen de minuut zoveel mogelijk aardappelen te schillen met een dunschiller. Naast de eeuwige roem, krijgt de winnaar of winnares de oorkonde van ‘De Gouden Patat’ en een exemplaar van haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’.

Dennie Damaro

Binnenkort mag Dennie Damaro naar de studio voor de opname van een nieuw album met klassiekers van zijn idool Will Tura. De cd "Ode aan de Keizer van het Vlaamse lied" zal begin juni in de winkel liggen. In september viert Dennie Damaro in Brasschaat zijn 30-jarige carrière.