Jacques Vermeire op vinyl

g

Na Toon Hermans, Preuteleute en Piv Huvluv wordt volgende week ook Jacques Vermeire vereeuwigd op vinyl.

 Copyright:VRT
© VRT

Na Toon Hermans, Preuteleute en Piv Huvluv wordt volgende week ook Jacques Vermeire vereeuwigd op vinyl.

Op de dubbel-LP Jacques Vermeire 1,2... 5,6 vind je zijn legendarische moppen uit de Zaalshow I en II.

Van Jeankeha-ha-ha-haaa-américainDe Visser tot Kevinik ben in mijn nopjesVermeulen. Van de koers tot de kerk, met Mon Peeters of een donderpreek. Van de hostess van taalspecialist Thienpond tot kleinzoon Hugo’ke op het paardje van Fonske Verzele.

Op algemene aanvraag vind je op deze dubbellaar de wereldhit Etre op. Een muzikale vervoeging van het Franse werkwoord zijn. Etre is de opvolger van de klassieker Avoir.

Met Zaalshow I en II, toerde de goeroe van de gulle lach vorige eeuw 7 jaar lang onafgebroken tot in de kleinste uitverkochte parochiezaal van Vlaanderen. Het resultaat? Méér dan 1.100 voorstellingen voor méér dan 550.000 bezoekers.

In 2012 maakte de volkskomiek na 17 jaar afwezigheid in de theaters een grootse comeback met 5 voor 12 en de jongste zaalshow Veel Vijven en Zessen.
Samen ook weer goed voor méér dan 225 voorstellingen voor méér dan 125.000 bezoekers.

Sindsdien is Jacques Vermeire weer DDT in de films van F.C. De Kampioenen en speelt hij alom zalen plat met het originele televisiepanel van De 3 Wijzen. Daarnaast werkt hij in alle vrolijkheid aan een nieuwe, zevende zaalshow, gepland voor 2018.