LP komt naar Brussel

g

De Amerikaanse singer-songwriter Laura Pergolizzi****, bekend onder de artiestennaam LP, komt terug naar België.

 Copyright:LP
© LP

De Amerikaanse singer-songwriter Laura Pergolizzi, bekend onder de artiestennaam LP, komt terug naar België. In december speelde ze in een uitverkochte Charlatan in Gent.

Deze keer concerteert ze op zaterdag 15 april in het Koninklijk Circus in Brussel. Ben je dan niet vrij? Je krijgt een tweede kans op vrijdag 7 juli op het festival Les Ardentes in Luik.

In juni 2016 bracht ze haar jongste EP Death Valley uit met de monsterhit Lost On You. Met dit liedje veroverde ze de hele wereld. In onze Radio 2 Top 30 staat het op nummer 11. Op Spotify heeft ze met deze hit meer dan 38,5 miljoen streams en op Youtube is het meer dan 78 miljoen keer bekeken.

In 2010 verwierf LP faam als componiste van het liedje Cheers (Drink to that) van Rihanna. Vervolgens werkte ze mee aan het nummer Beautiful People van Christina Aguilera. Vogue Magazine noemde haar Artist of the week.

Ondertussen heeft LP al drie cd’s op haar naam staan: Heart-Shaped Scar (2001), Suburban Sprawl & Alcohol (2004) en Forever for Now (2014), Haar liedjes worden ook gebruikt in verschillende televisieshows. Zoals het nummer Damage Is Done in MTV-reeks The Hills en Muddy Waters in de serie Orange Is The New Black.