Dimitri Van Toren, het boek

g

Vandaag werd het boek Dimitri van Toren in Postel voorgesteld.

 Copyright:Dimitri Van Toren
© Dimitri Van Toren

Vandaag werd het boek Dimitri van Toren in Postel voorgesteld. Dit boek, geschreven door Frank Potters, belicht Dimitri de troubadour, maar ook de reiziger, de verteller, de filosoof en boeddhist, de levenskunstenaar, de anti-ster. Maar vooral, de warme gevoelige mens. Roel Van Bambost schreef het voorwoord.

Dimitri overbrugde vele decennia kleinkunst, van de hippieperiode tot nu. Met zijn herkenbare stem, zijn onorthodoxe gitaarspel en zijn vaak diepzinnige teksten wist hij tot op het laatst volle zalen te boeien. Maar Dimitri was veel meer dan een liedjeszanger.

Voor zijn fans zal dit boek veel herkenbaars bevatten, voor wie hem minder goed kent zal het misschien een aanzet zijn om hem en zijn liedjes te ontdekken.

Hommagetournee

In het voorjaar 2017 is er een hommagetournee: Toneel van verbeelding met Roel Van Bambost, Levien en Mathieu Engels. Zij worden begeleid door Dirk Scheurs, jarenlang de vaste pianist van Dimitri Van Toren. Het eerste concert vindt plaats op vrijdag 3 maart in GC Den Ichter in Opglabbeek.

Meer info vind je hier: www.dimitrivantoren.nl