De muzikale week

g

Naast veel water, viel er deze week ook heel wat nieuws van onze artiesten uit de lucht.

 Copyright:VRT
© VRT

First Aid Kit

Op 27 november wordt u verwacht in De Roma voor het optreden van First Aid Kit. Het Zweedse duo met de mooie stemmen en liedjes. Je mag er gerust meezingen met "My silver linings".

Clement Peerens Explosition

CPEX is het trio bestaande uit de poëet Clement Peerens, de wild wervelende bassist Aertbeliën Sylvain en betoverende drumdiva Lady Dave. Ze komen uit Antwerpen en gaan op 27 september de hoofdstad veroveren. In de Ancienne Belgique ga je het antwoord krijgen op de vraag "Vinde gij mijn gat niet te dik in deze rok?".

Isabelle A

Isabelle A is terug single. Isabelle en haar vriend Hans hebben na tien jaar een punt gezet achter hun relatie. De twee zijn al meer dan een jaar uit elkaar, maar hielden het al die tijd stil voor de buitenwereld. Een bewuste keuze in het belang van hun zevenjarig zoontje Storm.

Sennek

Sennek bracht haar jurk van het Eurovisiesongfestival naar het Modemuseum in Antwerpen. Het is een ontwerp van Veronique Branquinho. Het is de eerste keer dat dat met Songfestivalkleding gebeurt. Sennek stond met deze jurk op de derde plaats in de rangschikking voor de Barbara Dex Award. Deze gaat dit jaar naar Macedonië. Het duo Eye Cue kreeg de trofee voor slechtst geklede act tijdens het Eurovisiesongfestival.

Blof

Deze zomer kan je Blof gaan bekijken op TW Classic. In het najaar, op 30 november, hebben ze een nieuwe afspraak met het Belgisch publiek vast. Dan staan de Zeelanders op het podium van de Lotto Arena. Om dat extra in de verf te zetten, gaf Blof deze week een verrassingsoptreden in de hippe winkelbuurt Wilde Zee in Antwerpen.

Lauryn Hill

Lauryn Hill is op wereldtournee. ze wil daarbij de twintigste verjaardag van haar intussen legendarische debuutplaat ‘The Miseducation of Lauryn Hill’ in de verf zetten. Ook Vorst Nationaal staat op haar agenda. Op 18 november kan je de voormalige zangeres van The Fugees daar aan het werk zien.

Passenger

Passenger tref je deze zomer aan op de Belgische festivalpodia. Op 4 augustus in Ronquières en op 5 augustus in Dranouter. Hij keert dit najaar terug in zaal Trix op zaterdag 29 september in Antwerpen. Natuurlijk om ook "Let her go" te zingen.

Ann Van den Broeck

Van 24 juli tot 5 augustus komt 'Flashdance, The Musical' naar het Kursaal in Oostende. Deze musical krijgt dan een Vlaamse gastactrice. Ann Van den Broeck zal de rol van Hannah vertolken. Ze kijkt er alvast naar uit.

Jettie Pallettie

Jettie Pallettie, de koningin van de kroegen en de fetisj van de feesttenten, lanceert op woensdag 6 juni haar eigen 'Blonde-Jettie'-bier in Eke-Nazareth bij brouwerij 'De Sater'. "Het bier past perfect bij mijn nieuwe zomersingle ‘Pinten & Patatten", aldus Jettie Pallettie.

Christoff

Wegens een heel drukke agenda zal Christoff de Vlaamse Top 50 voorlopig niet meer op Radio 2 presenteren. Tot eind 2018 wordt hij vervangen door Iris Van Hoof en Gene Thomas.

Barbara Dex

Barbara Dex zat deze week in onze studio voor de opname van het nieuwe Vlaanderen Feest-lied. Het is een zomers, meezingbaar liedje. Het Vlaanderen Feest-lied wordt op 11 juni voorgesteld in De Madammen.

Stan Van Samang

Onbekende Vlamingen met een uniek verhaal die om een bijzondere reden een muzieknummer willen opnemen, “het lied van hun leven”. Eenmalig. Voor zichzelf, of voor mensen die ze koesteren. Dat is het uitgangspunt van The Recording Studio, het nieuwe VTM-programma met Stan Van Samang. De uitzenddatum staat nog niet vast.

't Hof van Commerce

Bomboclat, is een muziekfestival uit Zeebrugge. 't Hof Van Commerce is co-programmator en viert er haar twintigste verjaardag. Onder de naam 'Volume ip duust' nodigt 't Hof van Commerce op Bomboclat artiesten uit van vorige samenwerkingen, jonge beloften en "mensen die gewoon goed zijn".

Jasper Steverlinck

Op 30 november stelt Jasper Steverlinck zijn nieuw album "Night Prayer" voor in Capitole Gent. Hij komt er met groot orkest, aangevuld met een strijkerskwartet.