Geen Gentse Feesten voor Raymond Van Het Groenewoud

g

Traditiegetrouw sluit Raymond Van Het Groenewoud elk jaar De Gentse Feesten af.

 Copyright:RR
© RR

Traditiegetrouw sluit Raymond Van Het Groenewoud elk jaar De Gentse Feesten af. Tot heel vroeg in de ochtend. Dit jaar zal er iemand anders het licht moeten uit doen. Raymond laat zich verontschuldigen. Hij komt wel eerder naar Gent, maar dan op vrijdag 9 juni. In zaal Vooruit treedt hij dan op met zijn 40 jaar Meisjes Tour.

MEISJES 40 JAAR LATER

Op 18 mei is het precies 40 jaar geleden dat de single Meisjes uitkwam.
Om deze mijlpaal te vieren, nam Raymond een heel bijzondere en hedendaagse versie op van MEISJES. 11 hedendaagse, straffe en goed zingende ‘meisjes’ vormen samen een vrouwenkoor dat de nieuwe versie van de alom bekende meezinger van klank voorziet. Het gaat om Slongs Dievanongs, Tine Reymer, Lara Chedraoui, Hannelore Bedert, Lady Linn, Sofie, Monique X (Grazzhoppa), Chantal Kashala, Sandrine Van Handenhoven , Naima Joris en Loesje Maieu.

VALLEN EN OPSTAAN

Op 19 mei 2017 verschijnt Raymond’s nieuwe album Allermooist Op Aard met daarop nieuw geschreven werk, enkele opgefriste en herwerkte parels én een heel bijzondere en hedendaagse versie van MEISJES.

Raymond van het Groenewoud: Vallen en opstaan' is ontstaan vanuit een bittere ervaring in mijn wereld van optredens, de wereld die er voor mij zo toe doet, ondanks alle relativering. Na een perfecte repetitie droomde ik weg van een even zo perfect optreden voor ons dierbaar publiek. Helaas, een muzikant verbrijzelde het breekbare evenwicht door plots tien keer zo luid te spelen als tevoren. Ik was er kapot van, een soort van 10 op 10 van acuut kapot zijn. Daarna, verweesd in de kleedkamer, schreef ik, telkens opnieuw, lijn onder lijn, de regel 'hoe lang nog?'. En ook, ertussendoor: 'vallen en opstaan'?