Thé Lau is overleden

g

Zanger van The Scene overleed dinsdagavond in Amsterdam op 62-jarige leeftijd. Na lang vechten verloor hij de strijd tegen kanker.

 Copyright:motherlovemusic
© motherlovemusic

Thé Lau is niet meer. De zanger van de Nederlandse groep The Scene heeft de strijd tegen kanker definitief verloren. In 2013 werd bij Thé Lau keelkanker vastgesteld. Vorig jaar nam hij met The Scene afscheid van het Nederlandse en Belgische publiek. Hun laatste optreden vond plaats in de AB in Brussel.

De carrière van Thé Lau begon in het begin van de jaren ’70 toen hij gitarist werd bij Neerlands Hoop, de cabaretgroep rond Freek De Jonge en Bram Vermeulen. In 1979 werd het dan tijd voor iets anders en richtte Thé Lau zijn eigen groep op, The Scene. In 2015 heeft Thé Lau samen met The Scene in Nederland de Edison Oeuvreprijs gekregen. De jury noemde Thé Lau "een van de meest markante karakters in de Nederlandse popmuziek". Thé Lau was 62 jaar. Hij laat een vrouw en 2 kinderen achter.

Op zondag 28 juni is er tussen 13.00 en 15.30 uur in Paradiso in Amsterdam voor het publiek gelegenheid om afscheid te nemen van Lau.