Toneel van verbeelding

g

Vorige week belandde in onze platenbak de cd-box Dimitri Van Toren.

 Copyright:BB
© BB

Vorige week belandde in onze platenbak de cd-box Dimitri Van Toren. Een verzameling uit zijn volledig muzikaal werk met meer dan 100 liedjes. Met enkele nummers die nooit eerder op LP of cd zijn verschenen en ook de 6 liedjes die hij opnam met zijn eerste groepen The Lettersets en de The Headlines.

TONEEL VAN VERBEELDING

Vanavond start de voorstelling Toneel van verbeelding, een hommage aan Dimitri Van Toren. Roel van Bambost, Levien en Mathieu Engels zingen liedjes en klassiekers van Dimitri van Toren. Zij worden begeleid door Dirk Schreurs, vele jaren de vaste pianist van Dimitri.

Vanzelfsprekend zal je tijdens Toneel van verbeelding kunnen meezingen met Hé, kom aan, Een lied voor kinderen, Suzan jaag de katten uit je warme bed en Jij bent de mooiste. De première vindt vandaag plaats in het Hof Van Boeres in Londerzeel.

Roel Van Bambost, die met Miek 50 jaar op de planken staat, heeft vaak het podium gedeeld met Dimitri. Levien is de Vlaamse Tom Waits en Mathieu Engels is samen met zijn broer Guillaume het huisorkest van De Weekwatchers op Radio 2.

DIMITRI VAN TOREN

De Nederlandse kleinkunstenaar Dimitri van Toren overleed op 21 mei 2015. Hij was 74 en had een carrière van meer dan 50 jaar achter de rug.