Een nieuw boek over Serge Gainsbourg

g

Rudolf Hecke schreef 5 jaar geleden een Nederlandstalige biografie over Serge Gainsbourg met de titel Gainsbourg.

 Copyright:BB
© BB

Rudolf Hecke schreef 5 jaar geleden een Nederlandstalige biografie over Serge Gainsbourg met de titel Gainsbourg. Rudolf Hecke kwam toen tot de vaststelling dat er niet één origineel Nederlandstalig werk bestond over de Franse zanger van klassiekers als Je t'aime moi non plus, Harley David son of a bitch en Elisa.

PARCOURS GAINSBOURG

Vijf jaar na Gainsbourg is Rudolf Hecke terug met nieuw werk. Geen dun vervolg, geen biografie deel 2. Wel een nieuw boek over le Beau Serge. Voor Parcours Gainsbourg verzamelde Rudolf nieuwe verhalen en anekdotes van familieleden, producers, artiesten en concertorganisatoren. Ook de deuren van Serges huis in de Rue de Verneuil in Parijs zwaaiden voor Rudolf open. Wist je dat Gainsbourg Liesbeth List aan Ramses Shaffy koppelde? Dat Gainsbourg een geheim met Sylvia Kristel deelde? En dat Brel hem tips over de vrouwen gaf? Parcours Gainsbourg start in Parijs, waar de man werd geboren, rookte, dronk en uitbundig leefde. Het boek neemt u ook op sleeptouw naar Amsterdam, Brussel, Luik, Oostende en andere plaatsen in Nederland en België.

Volgende week ligt Parcours Gainsbourg in de boekenwinkel

RUDOLF

Rudolf Hecke moet je kennen van Pop In Wonderland en The Incredible Time Machine. Hij publiceerde in 2013 het boek Gainsbourg waarmee hij reeds vier seizoenen toert langs bibliotheken en culturele centra. In 2016 verscheen zijn debuutroman Wondenland in samenwerking met Dirk De Wachter.