The Dinky Toys zijn terug

g

The Dinky Toys beginnen opnieuw met een XXL-formule.

 Copyright:The Dinky Toys
© The Dinky Toys

Na jaren van afwezigheid beginnen The Dinky Toys opnieuw met een XXL-formule. Op hun Facebookpagina lezen we dat de vrolijke bende in 2017 weer gaat optreden. Het is de bedoeling om volgend jaar in een uitgebreide of XXL-versie de Vlaamse podia onveilig te maken met een orkest van zo’n kleine 20 mensen.

Coco Jr. en Co kan je op vrijdag 26 mei 2017 voor het eerst aan het werk zien in de Gentse Capitole. 25 jaar eerder stelden zij in de nabije Gentse rosse buurt hun eerste album The Colour of Sex voor.

Gent is niet toevallig uitgekozen. Naast het feit dat de stad de hometown van de groep is, komen The Dinky Toys zo ook tegemoet aan de vraag van de Facebookpagina 'wij willen "The Dinky Toys" in Gent'. Deze kon onder fans op enorm veel bijval rekenen.

SUCCES IN DE JAREN 90

Samen met Soulsister, De Radio’s en Clouseau behoorden The Dinky Toys tot de populairste bands van de jaren 90. Voor hun kleurrijke outfits werkten The Dinky Toys samen met Walter Van Beirendonck, die later ook U2 van een garderobe voorzag.

Ze hadden daarenboven ook nog eens een uitstekende live-reputatie. The Dinky Toys wonnen in 1992 en 1994 de award Beste Belgische productie tijdens Radio 2 Zomerhit voor de liedjes The test of time en Declaracion de amor. In 1994 wonnen ze de Zamu-award voor beste live-act.