Een warme 'keek op de week'

g

De zon heeft deze week ook een goede invloed gehad op onze artiesten. We kunnen spreken van een maximale bedrijvigheid.

 Copyright:VRT
© VRT

Dotan

De Nederlandse zanger Dotan, gekend van de hit "Home", heeft ruim zeven jaar lang hulp gekregen 140 verzonnen fanprofielen die op sociale media zijn imago beter maakten. Dat heeft de Nederlandse Volkskrant na 8 maanden onderzoek onthuld. Dotan heeft ondertussen laten weten dat het hem spijt. En dat hij al zijn profielen op de sociale media zal leeg maken.

Sennek

Sennek was in Amsterdam om promotie te voeren voor haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in Portugal. 's Middags ontmoette ze Sandra Kim, die de speciale gaste was van het evenement. Kim won in 1986 het Songfestival met "J'aime la vie".

Liefde voor muziek

Deze week is de nieuwe reeks van "Liefde voor muziek" begonnen. Silvy De Bie, Niels Destadsbader, Coco Jr., K's Choice, Helmut Lotti, Sharon Den Adel en Jasper Steverlinck zingen elkaars liedjes in een verrassende bewerking.

Eva-Jane Smeenk

Eva-Jane Smeenk heeft haar eerste single "Beautiful face" uit. Ze zingt in de band van Miguel Wiels en toert ook al jaren met K3 en Clouseau. Ze ging zelfs twee keer naar het Eurovisiesongfestival. Eén keer in 1999 met Vanessa Chinitor en tien jaar later ook met Hadise, voor Turkije. Eva-Jane is vooral ook de vriendin van Kris Wauters.

Christoff

Deze week trad Christoff op met Klubbb3 in het Duitse Hannover. In de zaal zaten enkele bekende Vlamingen. Gert Verhulst had zijn partner Ellen en zijn zoon Viktor meegenomen. Ook hun vrienden James Cooke en Kobe Ilsen waren erbij.

Nana Mouskouri

De Griekse zangeres Nana Mouskouri komt opnieuw naar België met haar 'Forever Young Tour'. Op 23 november staat ze in De Roma in Antwerpen en op 25 november in Le Forum in Luik. Tijdens de 'Forever Young Tour' zingt Nana Mouskouri liedjes van haar muzikale vrienden. Zoals onder meer Quincy Jones, Bob Dylan, Leonard Cohen, Simon and Garfunkel, Serge Gainsbourg, Mark Knopfler, Joni Mitchell en Francis Cabrel.

Novastar

Op donderdag 20 december staat Novastar op het grote podium van de Ancienne Belgique in Brussel. Na 2 uitverkochte AB CLUB-shows en Rock Werchter. Naast klassiekers zingt Joost Zweegers ook gloednieuwe liedjes.

Level 42

De legendarische groep Level 42 komt op zaterdag 11 augustus naar de Fonnefeesten in Lokeren. Een grote naam voor het zilveren jubileum van de Fonnefeesten. Eerder werden Raymond Van het Groenewoud, Zap Mama en Regi al aangekondigd.

Belgian Quo Band

De Belgian Quo Band staat al 10 jaar op het podium met muziek van Status Quo en is nu op zoek naar een nieuwe zanger. In de eerste plaats moet het een grote liefhebber zijn van de muziek van Status Quo. Er wordt gezocht naar iemand die de muziek door en door kent. En die zowel kan zingen als solo’s spelen. Uiterlijke gelijkenis met Francis Rossi is mooi meegenomen, maar is zeker geen vereiste.

## Nielson Nielson komt op donderdag 13 december naar Trix in Antwerpen. Het allergrootste succes behaalde Nielson met de single "Sexy Als Ik Dans", dat in de zomer van 2014 niet van de radio te slaan was.

Warre Borgmans

Vanaf december 2018 kan je naar de familiemusical "Scrooge, de Musical" in de Stadsschouwburg van Antwerpen en Capitole Gent. Niemand minder dan Warre Borgmans kruipt in de huid van Scrooge. Deze musical is gebaseerd op het legendarische kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens.

Schmutz

De Limburgse popgroep Schmutz stelt op zaterdag 19 mei in Hasselt zijn nieuw album "Pillow Talk" voor. Schmutz scoorde in de jaren 80 hits met onder meer "Straight From The Heart", "Livin’ It Up" en natuurlijk met de klassieker "Love Games".

Selah Sue

Op dinsdag 3 juli moeten we in Zwitserland zijn. Selah Sue staat er op het podium van het 52ste Montreux Jazz Festival.

Uriah Heep

De Britse rockgrootmacht Uriah Heep blaast 50 ferme kaarsen uit. En dat wordt natuurlijk gevierd. Het feestje vindt plaats op woensdag 7 november in La Madeleine in Brussel. Ook The Zombies zullen erbij zijn. Haal de luchtgitaren maar boven.

André Rieu

Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. André Rieu organiseert op 6 januari een nieuwjaarsconcert in het Sportpaleis te Antwerpen. De traditionele, feestelijke nieuwjaarsconcerten zijn het begin van André Rieu’s nieuwe wereldtournee.

Tears for Fears

Het concert van Tears For Fears in de Lotto Arena van 20 mei wordt uitgesteld naar 20 februari 2019 wegens medische redenen. Tickets blijven geldig voor het nieuwe concert.

Hooverphonic

Hooverphonic is terug met een nieuwe zangeres. De gelukkige is Luka Cruysberghs. Zij is de winnares van The Voice 2017. Luka wordt aan het Vlaamse publiek voorgesteld op 28 december tijdens een gloednieuwe show in de Lotto Arena. Luka is ook de stem van de nieuwe single "Romantic".

Reggae Geel

Reggae Geel bestaat 40 jaar. En dat verdient veel toeters en bellen. Op 5 podia kan je wereldsterren aan het werk zien zoals Shabba Ranks en Taxi Gang with Sly & Robbie feat. Bitty McLean & Johnny Osbourne. Reggae Geel vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus 2018.

Maarten Cox

Als fiere Limburger maakte Maarten Cox voor zijn album “Op Weg" een nieuwe versie van het Limburgs Volkslied. Naar aanleiding van de Limburg Dag kregen 95.000 Limburgers deze week het liedje gratis in de brievenbus met Het Belang van Limburg.

## Axelle Red Axelle Red gaat op tournee met haar nieuw album "Exil". In november trekt Axelle doorheen België en Luxemburg om "Exil" aan het grote publiek voor te stellen. De tournee begint op 21 november in Luik en eindigt op 15 december in De Roma.

Lost Frequencies

Lost Frequencies heeft de eerste "Tomorrowland-muziekschool" in Nepal geopend. De school is volledig gefinancierd door de People of Tomorrow of de bezoekers van Tomorrowland. Met dat geld was vzw CUNINA in staat om zijn bestaande schooltje in Sekha uit te breiden. Eerder bouwde de vzw er al een kleuter-, lagere- en middelbare school. Nu kunnen de kinderen van Sekha er ook terecht voor muziekonderwijs.

Khadja Nin

Voor het filmfestival van Cannes heeft juryvoorzitter Cate Blanchett een jury samengesteld waarin de vrouwen in de meerderheid zijn. De opvallendste naam is Khadja Nin. Begin jaren 90 had ze een hit met het nummer "Wale watu". Nu woont ze in Monaco met haar man, voormalig autocoureur Jacky Ickx.

Mauro Pawlowski

In 1969 bracht Boudewijn de Groot "Nacht en Ontij" uit, een psychedelisch hippiealbum dat de Nederlandse zanger nooit live zou brengen. Deze week wekte Mauro Pawlowski de heksensabbat van Boudewijn de Groot eindelijk tot leven in de Ancienne Belgique in Brussel.

Tom Dice

Op 14 oktober kan je in Eeklo stemmen voor Tom Dice. Hij staat op de lijst van Groen! voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij komt op voor een gezellig en trots Eeklo.

Baba Yega

Op 11 mei ligt de eerste cd van Baba Yega in de winkel. Het wordt een dansbare plaat. De winnaars van 'Belgium's Got Talent' gaan zelf niet zingen. Ze laten de stemmen over aan bekende artiesten. Later worden de namen bekend gemaakt.

Belpop

De bekroonde docureeks Belpop is terug vanaf maandag 30 april op Canvas. Met nieuwe documentaires over iconen van de Belgische pop. Zoals Arsenal, Triggerfinger, Flip Kowlier en Luc De Vos. In de dubbelaflevering Tachtig was prachtig blikt Belpop terug op de boomende Belgische muziekscene eind jaren 70, begin 80, met ronkende namen als T.C. Matic, De Kreuners, The Kids, The Scabs, Red Zebra, Luna Twist, Allez Allez en Lavvi Ebbel.