Een nieuwe keek op de week

g

De lente is begonnen en de zomer komt eraan. Ook bij onze artiesten kriebelt het. Geniet van dit wekelijks overzicht.

 Copyright:VRT
© VRT

Gers

Vorig weekend gaf Gers Pardoel twee uitverkochte optredens in de Lotto Arena in Antwerpen. Tijdens zijn optreden van zondag was er tijdens een aantal liedjes vuurwerk voorzien. Omdat iemand op een verkeerd moment op de knop drukte, ging de vlam van het vuurwerk door de T-shirt van Gers. De zanger liep derdegraads brandwonden op. Hij is verbrand aan zijn elleboog en rechterflank. Ondanks alles heeft hij zich goed geamuseerd. Daarom komt hij volgend jaar op zaterdag 23 maart terug naar de Lotto Arena. Eerst gaat hij in november op tournee met de theatershow "Bijzonder". Daarmee komt hij naar Gent, Hasselt, Brussel en Antwerpen.

K3

Vorig weekend is de 'Vlindershow', het nieuwe spektakel van K3, in première gegaan in de Ethias Arena in Hasselt. De 'Vlindershow' biedt een mooie mix van oude en nieuwe hits. Het publiek - inclusief BV's en hun kroost - was er alvast weg van. Tachtig voorstellingen geeft K3 van hun nieuwe show.

Het Groot Verlof

Het stadsfestival 'Het Groot Verlof' maakte de eerste namen van de affiche bekend. Naast De Kreuners komen ook Billy Ocean en Discobar Galaxie langs. Het Groot Verlof vindt plaats op vrijdag 13, 20 en 27 juli.

Stijn

Stijn Meuris zet opnieuw zijn schouders onder het restauratieplan van de stroopfabriek van Borgloon. Stijn was ook al peter van het project tijdens de Monumentenstrijd in 2006, dat toen de hoofdprijs van 500.000 euro won. Eind 2018 moeten de werken voltooid zijn.

De Kreuners

De Kreuners zullen deze zomer terug te zien en te horen zijn op een aantal festivals. Op 28 juni beginnen ze in Doornzele en ze eindigen voorlopig op 3 september in Koekelare. Daartussen kan je ze aan het werk zien op 13 andere locaties. Op donderdag 23 augustus geven ze tijdens het zomerfestival 'Lier Centraal' een gratis optreden. Omdat het een thuismatch is, gaan De Kreuners er iets speciaals van maken. Allen daarheen.

Sennek

Sennek, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival in Lissabon, doet het almaar beter bij de bookmakers. Een week geleden moest ze zich nog tevredenstellen met een achtste plaats. Maar nu springt Sennek over Nederland, Zweden, Bulgarije en Australië. A Matter of Time wordt nu zelfs als een uitdager Israël genoemd, de gedoodverfde winnaar van het liedjesfestival. In de aanloop naar het Songfestival gaat Sennek nog promotie voeren. Zo komt ze nog in Madrid, Amsterdam en Tel Aviv.

Pukkelpop

De organisatoren van Pukkelpop voegde nieuwe namen toe aan de affiche van het festival van Hasselt-Kiewit. Arcade Fire en N.E.R.D. komen naar de Limburgse wei. Eerder waren The War on Drugs, Dua Lipa en Kendrick Lamar bekend gemaakt. En toen kwam ineens het bericht binnen dat de groep N.E.R.D. de zo goed als definitieve affiche op Twitter gegooid had. Ineens waren er 93 bijkomende namen bekend. Ze waren niet echt blij in Kiewit. Pukkelpop vindt plaats op 16, 17 en 18 augustus.

Joan Baez

Wegens grote vraag naar tickets geeft Joan Baez een extra concert in België in het kader van haar afscheidstournee 'Fare Thee Well’. Op zaterdag 9 februari 2019 komt ze naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Het concert op 21 mei in Bozar in Brussel is uitverkocht.

Legends

Er komt een nieuwe platenfirma 'CNR Legends'. Voor Vlaamse topartiesten met een aanzienlijk palmares. Alleen is de nieuwe stal niet voor iedereen. Wie wil toetreden, moet al een aardig palmares kunnen voorleggen. Zoals Willy Sommers, Paul Michiels en Rocco Granata. Legends wordt een 'respectvol' platform voor hun oude en nieuwe werk.

Steve

Omdat Damso onlangs bedankt werd voor het WK-lied, kreeg Steve Tielens het idee om zelf een lied voor het wereldkampioenschap te maken. Comon Belgium is de titel van de meezinger ter aanmoediging van de Rode Duivels. Alle thema's rond voetbal komen in het lied aan bod. Alleen worden De Rode Duivels niet vermeld volgens de richtlijnen van de Voetbalbond. Comon Belgium wordt niet het nieuwe officiële WK-lied.

Marva

Op 23 maart is het 75 jaar geleden dat Marva het levenslicht zag in Den Haan. In de jaren 60 en 70 was ze de koningin van het Vlaamse lied. Met klassiekers als “Geef mij nog één kans”, “Het liedje van de zee”, “Een eiland in groen en blauw”, “Rode rozen in de sneeuw” en “Herinneringen”. In 1980 besloot ze om te stoppen met live-optredens. Op vivavlaanderen.be kan je het volledige levensverhaal lezen van Marva.

Andrei

Er is goed nieuws in verband met Andrei Lugovski, de zanger die drie maanden geleden naar het ziekenhuis moest wegens vergiftigingsverschijnselen. Andrei kan intussen voorzichtig stappen. De dokters vertelden dat zijn stem niet aangetast is. Hij zal nog kunnen zingen.

De Dag

Volgende week maandag start de nieuwe fictiereeks 'De Dag' op Vier. Het verhaal speelt zich af in een kleine stad waar het rustige leven wordt opgeschrikt door een uit de hand gelopen bankoverval. De muziek werd gecomponeerd door Roundhouse en David Martijn, gitarist van de Belgische electro-band Goose.

Rob

Op 30 juni komt Rob De Nijs naar het Kursaal in Oostende naar aanleiding van zijn 35ste theatertournee. In zijn geliefde badplaats zal hij natuurlijk zijn grootste klassiekers zingen. Daarnaast komt hij er samen met de fans zijn 75ste verjaardag vieren.

Boomtown

Tijdens De Gentse Feesten vindt op de Kouter, in de Handelsbeurs en in de Opera Boomtown plaats. Dat is hét alternatieve muziekfestival tijdens de Gentse Feesten. Met optredens van ‘T Hof van Commerce, Spinvis, Milow en Jasper Steverlinck. Andere namen volgen later.

New Beat

Dit jaar is het 3 decennia geleden dat de New Beat de muziekstijl van het moment was. Dat wordt gevierd met een geïllustreerde cd-box én een feestje in de Gentse Vooruit. De concertzaal zal op zaterdag 24 maart omgetoverd worden tot een heuse Belgian New Beat danstempel met dj´s Phil Watts (Boccaccio), Olivier Pieters (Boccaccio), Mo & Benoeli (Fifty Five) en Maurice Engelen (Praga Khan) achter de draaitafels.

TW Classic

De affiche van TW Classic 2018 is rond. Eerder werd reeds bekend gemaakt dat Editors, The National, Kraftwerk 3-D, dEUS en Nathaniel Rateliff & The Night Sweats naar TW Classic komen op zaterdag 14 juli. Richard Ashcroft en BLØF worden ook aan de affiche toegevoegd.

De Romeo’s

Na de Frikandel XXL lanceren De Romeo's nu ook hun Saus Speciaal. Deze nieuwe frituursaus is een kruidige Andalouse met stukjes ui. En gaat, volgens de producent, perfect samen met lekkere snacks op basis van gehakt of kip. De Romeo’s Saus Speciaal zal vanaf 26 maart beschikbaar zijn in de frituur bij jou in de buurt.

Het Schlagerfestival

Op vrijdag 23 maart begint het grootste ambiancefeest in Hasselt. In de Ethiasarena kan je gedurende 5 dagen plezier maken tijdens Het Schlagerfestival. Je kan er gaan meezingen met de klassiekers van Margriet Hermans, Ingeborg, De Romeo’s, Sam Gooris, Swoop, Willy Sommers, Bart Kaëll en Christoff. Kürt Rogiers presenteert.

Bollywood

Op 15 juni komt in India de Bollywood-versie van 'Iedereen beroemd' in de bioscoopzalen. De herwerkte versie van de film van Dominique Deruddere zal daar 'Fanne Khan' heten. Het verhaal blijft zo goed als hetzelfde. Een 17-jarige zangeres die popster wil worden. Er is ook een Spaanse remake in de maak. In 2000 kreeg Dominique Deruddere een Oscarnominatie voor 'Iedereen beroemd'.

70.000 badeendjes

Op zondag 27 mei laat Een Hart voor Limburg 70.000 badeendjes in de Demer in Hasselt. Koen Buyse, zanger van Zornik, is peter van de actie. Hij krijgt daarbij de hulp van onder meer Dana Winner. Met de opbrengst worden goede doelen gesteund.

Milo

Tijdens een talentenjacht heeft Milo Meskens het wedstrijdreglement creatief geïnterpreteerd. Ondanks het verbod heeft met 2 groepen deelgenomen. Tussen twee optredens ging hij naar het toilet om zich te vermommen als Niko Milosevic, een Kroatische neef die geen Nederlands sprak. Het heeft wel niet veel geholpen. Geen van de twee groepen ging naar de volgende ronde. De jury heeft het nooit geweten.