Tomorrowland nog 15 jaar in Boom

g

Het dancefestival Tomorrowland heeft een milieuvergunning en vaste huurovereenkomst voor de komende 15 jaar.

 Copyright:Tomorrowland
© Tomorrowland

Het dancefestival Tomorrowland heeft een milieuvergunning en vaste huurovereenkomst met provinciaal domein De Schorre in Boom voor de komende 15 jaar.

Vanaf volgend jaar tot 2033 kan het evenement telkens een dubbel festivalweekend organiseren. Als ze dat willen. Jaar per jaar wordt bekeken of ze dat effectief gaan doen. Zolang de vraag naar tickets groot blijft, en het festival een wereldwijd succes is, is dat een zekerheid.

Tomorrowland was al langer vragende partij voor een dubbel festivalweekend in De Schorre en die garantie krijgen ze nu dus. Tomorrowland zal bovendien altijd een aanzienlijk deel van de tickets blijven reserveren voor Belgen en buurtbewoners.

Aan die overeenkomst is wel een prijskaartje verbonden: De Schorre vertienvoudigt de huurprijs,. Naar 630.000 euro per dubbelweekend. Verder engageert Tomorrowland zich ertoe om over de hele periode heen 8,5 miljoen euro te investeren in De Schorre. Dat is voor het onderhoud van het domein. Voorts wordt er ook geïnvesteerd in een brug van kunstenaar Arne Quinze.