Vlaamse sopraan eert Toon Hermans in Carré

g

Op zaterdag 17 december zal het 100 jaar geleden zijn dat Toon Hermans geboren werd.

 Copyright:Lissa Meyvis
© Lissa Meyvis

Op zaterdag 17 december zal het 100 jaar geleden zijn dat Toon Hermans geboren werd. Dat wordt dat weekend met 3 voorstellingen gevierd in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Met de voorstelling In de schaduw van Toon Hermans. Lissa Meyvis en Herman Van Hove brengen een hommage aan de grootmeester uit Sittard.

Herman Van Hove was de laatste manager van Toon Hermans. Hij vertelt de verhalen over zijn wonderlijke belevenissen met Toon in de coulissen en aan de keukentafel. De liedjes waar Toon worden gezongen door sopraan Lissa Meyvis.

Een week eerder op maandag 12 december mag Lissa zelfs meezingen in de nationale hulde aan Toon Hermans in de Amsterdamse Carré. Ze is de enige Vlaamse zangeres tussen grote kleppers als Paul Van Vliet en Freek de Jonge.

Tijdens Nekka-nacht 2016 werd Toon Hermans gehuldigd in de Antwerpse Lotto-Arena. Circus Ronaldo, Bart Peeters , Els De Schepper, Johan Verminnen , Rocco Granata , Pieter Embrechts, Bart Cannaerts, Jackobond, Bert Verbeke, Lissa Meyvis en Warre Borgmans eerden de Nederlandse grootmeester in een avondvullende show.

Meer info vind je hier: www.deschaduwvantoon.be