Balthazar wint meeste MIA’s

g

De rockgroep Balthazar is met drie prijzen de grote winnaar van de Music Industry Awards, de muziekprijzen die op donderdag 21 januari zijn uitgereikt. “Een ster” van Stan Van Samang kreeg een award als Hit van het Jaar.

 Copyright:Dumon
© Dumon

De belangrijkste MIA’s gingen naar Stromae en Selah Sue, die de prijzen voor respectievelijk Solo Man en Solo Vrouw wonnen. Stromae kon er niet bij zijn, maar hij zorgde voor een dankwoord in een videofragment.

Balthazar kon drie van de vijf nominaties verzilveren: Beste Groep, Beste Alternative en Beste Album. Elk album dat Balthazar tot nu toe maakte, werd beloond met een MIA.

Oscar And The Wolf was goed voor twee MIA’s (Pop en Live Act), net als Tourist LeMC (Doorbraak en Nederlandstalig). Trixie Whitley kreeg de award voor Auteur/Componist en de instrumentale groep STUFF mocht naar huis met de MIA voor voor Artwork, terwijl hun drummer Lander Gyselinck de award voor beste Muzikant kreeg. Lost Frequencies viel ook in de prijzen (Beste Dance) en Christoff kreeg van het publiek een award in de categorie Vlaams Populair.

Will Tura kreeg van zijn goede vriend en generatiegenoot Eddy Merckx een Lifetime Achievement Award.

Voor de MIA's kon de voorbije maand gestemd worden. Enkel de winnaar van Hit van het Jaar ('Een Ster' van Stan Van Samang) werd de avond zelf nog bepaald door het publiek.

De Music Industry Awards werden voor de negende keer uitgereikt.

Alle winnaars op een rijtje

Verkozen door het publiek: - Alternative: Balthazar - Dance: Lost Frequencies - Doorbraak: Tourist Lemc - Groep: Balthazar - Hit van het jaar: "Een ster" - Stan Van Samang - Nederlandstalig: Tourist LeMc - Pop: Oscar and the Wolf - Solo man: Stromae - Solo vrouw: Selah Sue - Vlaams populair: Christoff

Verkozen door de sector: - Album: "Thin Walls" (Balthazar) - Artwork: Stuff - Auteur/componist: Trixie Whitley - Live act: Oscar and the Wolf - Muzikant: Lander Gyselinck (Stuff) - Videoclip: "Quand c'est" (Stromae)