Fischer-Z komt naar België

g

Fischer-Z bestaat in 2017 40 jaar.

 Copyright:Fischer-Z
© Fischer-Z

Fischer-Z, de groep rond zanger John Watts, bestaat in 2017 40 jaar. En dat wordt gevierd met een cd, een boek en een tournee.

In maart verschijnt hun 20ste cd Building Bridges. Dit album bevat nummers over enkele van de grootste uitdagingen van deze tijd: het bouwen van bruggen tussen religies, linkse en rechtse politici, arm en rijk, en de tegengestelde standpunten over wereldwijde migratie.

Na de release van hun cd gaat Fischer-Z op tournee. Ook in België. Op zaterdag 1 april treden ze op in De Casino in Sint-Niklaas. Naast het nieuwe werk mag je hun hits verwachten uit hun 3 klassieke albums: Word Salad, Going Deaf For A Living en Red Skies Over Paradise. Natuurlijk zullen ze ook So Long en The Worker spelen.

In de herfst van 2017 volgt de lancering van een Fischer-Z boek, waarin de geschiedenis van de band plaat per plaat ontsluierd wordt aan de hand van verhalen en getuigenissen door belangrijke muzikanten uit heden en verleden van Fischer-Z. Tegelijk verschijnt dan voor het eerst in 10 jaar een nieuwe Fischer-Z compilatie met, naast de bekende classics, ook zeldzaam materiaal én nieuw werk.