Clouseau 30

g

In 1987 was er in Sint-Genesius-Rode een groepje Clouseau dat zijn eerste singletje Brandweer uitbracht en daarna Marktrock in Leuven in de fik zette.

 Copyright:Clouseau
© Clouseau

In 1987 was er in Sint-Genesius-Rode een groepje Clouseau dat zijn eerste singletje Brandweer uitbracht en daarna Marktrock in Leuven in de fik zette.

Zonder het zelf te beseffen, geeft de groep daarmee het startschot aan één van de grootste muzikale succesverhalen die Vlaanderen tot vandaag kent. De grote doorbraak kwam in 1988 met het liedje Alleen met jou en hun deelname aan de Baccarabeker. Daarna volgden de ene klassieker na de andere. Ook in Nederland is er meer dan interesse. Clouseaumania is een feit.

Sindsdien bleef Clouseau aan de weg timmeren. Met als gevolg meer dan 100 Sportpaleis-shows, 12 Nederlandstalige CD’s en een haast eindeloze stroom hits.

THEATERTOURNEE

Vandaag, 30 jaar na Brandweer, blikt de groep terug op een ongelooflijk muzikaal avontuur. Om het 30-jarig jubileum in de verf te zetten organiseert Clouseau vanaf het najaar van 2017 een intieme, verrassende theatertournee die overal in Vlaanderen en Nederland halt houdt. Om alle fans te bedanken én om de aandacht te vestigen op datgene waar het al die jaren om draaide, namelijk de liedjes.

Wat je niet moet verwachten zijn overdonderende lichteffecten en verbluffende projecties. Maar wel concerten in een kleinere bezetting. Heel wat klassiekers zullen de revue passeren. Koen en Kris Wauters zulen ook anekdotes en wist-je-datjes vertellen.

Het eerste concert van Clouseau 30 vindt plaats op woensdag 4 oktober in Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg.