Topaffiche van de MIA's

g

Op donderdag 2 februari worden in Paleis 12 op de Heizel in Brussel de jaarlijkse MIA's uitgereikt.

 Copyright:VRT
© VRT

Op donderdag 2 februari worden in Paleis 12 op de Heizel in Brussel de jaarlijkse MIA's uitgereikt.

De MIA's - of de Music Industry Awards - zijn de Vlaamse muziekprijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de VRT in samenwerking met Kunstenpunt.

De affiche van de liveshow werd deze ochtend bekend gemaakt. De acht genomineerde artiesten en groepen die optreden zijn Bazart, Netsky, Stan Van Samang, Emma Bale, Laura Tesoro, Tourist LeMC, Het Zesde Metaal en Goose. De grote afwezige is Milow. Hij laat zich verontschuldigen wegens rugproblemen na een vermoeiende Europese tournee.

HIT VAN HET JAAR

Tijdens de MIA's worden er 8 publieksprijzen uitgereikt. Daarnaast geeft de muzieksector 6 awards aan verdienstelijke artiesten. Via een televoting kiest het publiek tijdens de live-show ook de Hit van het jaar.

Voorts wordt er ook tijdens de MIA's een Lifetime achievement award uitgereikt. Deze MIA wordt op woensdag 1 februari bekend gemaakt door presentator Bart Peeters .

MIA'S 2015

Vorig jaar was Balthazar de grote overwinnaar van de MIA's 2015. De groep won 3 van de 5 nominaties en won de MIA-awards voor Beste groep, Beste alternative en Beste album. Verder wonnen Tourist Lemc, Oscar and the Wolf en Stromae elk twee MIA's. De MIA van Hit van het jaar ging dit jaar naar Stan Van Samang, voor zijn cover van Een ster.