Open Geest - Te Gek!?

g

Op dinsdag 20 september start 'Open Geest' een nieuw muzikaal initiatief van Te Gek!?.

Open Geest Copyright:Te Gek!?
Open Geest © Te Gek!?

Op dinsdag 20 september start 'Open Geest' een nieuw muzikaal initiatief van Te Gek!?. De toernee begint in St-Annendael in Diest met Annelies Brosens, die we nog kennen van Laïs, en Axl Peleman in de hoofdrollen. Annelies is zelf naar de mensen van Te Gek!? gestapt, omdat ze zelf ook in een zware depressie gezeten heeft.

Bij dat project hoort ook een liedje 'Oorworm'. Het werd geschreven door Frank Vanderlinden. Annelies Brosens zingt. De toer 'Open Geest' loopt tot eind november in verschillende psychiatrische centra. De volledige lijst met optredens vind je op de website www.sad.be.

 Copyright:Te Gek!?
© Te Gek!?

Te Gek !? probeert geestelijke gezondheidsproblemen in de media en bij het grote publiek bespreekbaar te stellen door middel van cd’s, concerten, muzikale en literaire tournees, tv-reportages, lessenpakketten, krantenkaterns of de infomobiel. Sinds eind 2004 kreeg de lokale taboedoorbrekende aanpak een ruimere weerklank met het project Te Gek!?, waarvan Kristien Hemmerechts het meterschap opnam.

Te Gek !? is op 6 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip, niet alleen in de gezondheidszorgsector maar ook op maatschappelijk vlak. De lijst met bekende personen die reeds hun medewerking verleenden aan één of ander Te Gek !? initiatief, is even lang als indrukwekkend. Met Kate Ryan, Tom Helsen, Guy Swinnen & The Scabs, Guy Vanhengel, De Laatste Showband, Zornik, Margriet Hermans, Laïs, Wouter Deprez, Johan Verminnen, Mauro Pawlowski, Pol Goossens, Raymond van het Groenewoud, Herman Brusselmans, Dimitri Leue, Stash, Betty Mellaerts, Milow, Kommil Foo, Frank Vanderlinden, Filip Meirhaeghe, Flip Kowlier en nog vele anderen.