Vlaamse Anna is beste singer-songwriter van Nederland

g

Tijdens de spannende finale van het Nederlandse televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland kwam de Vlaamse Anna Rune als winnaar uit de bus. Ze haalde het met haar nummer That's life van vijf andere kandidaten.

 Copyright:DBSSW
© DBSSW

In De beste singer-songwriter van Nederland gaan de VARA, BNN en 3FM op zoek naar nieuw muzikaal talent. Gisteren werd de winnaar van het vierde seizoen bekend gemaakt. Ruben Annink, Okke Punt, Gerson Main, Airto, Nicolas Kanza en de Vlaamse Anna Rune (Anna De Volder) dongen mee naar de titel. Uiteindelijk was het Anna die met haar nummer That's life won.

Anna Rune werd geboren in Sint-Niklaas, maar woont al een tijdje in het Nederlandse Rotterdam. "Ik besef nog nauwelijks dat ik heb gewonnen", reageerde Anna na haar overwinning. Dankzij haar overwinning mag ze optreden op het Nederlandse Pinkpop festival en het Sziget Festival in Boedapest.

In Nederland zorgde De beste singer-songwriter al voor de doorbraak van artiesten als Nielson en Maaike Ouboter, hoewel zij de wedstrijd beide niet wonnen. In 2014 pakte VIER uit met De beste singer-songwriter van Vlaanderen. Die wedstrijd werd toen gewonnen door Joey.