Paul Ambach heeft zijn eigen biografie

g

In Boogie Business: Veertig jaar achter, naast en op het podium vertelt Paul Ambach verhalen en anekdotes over zijn kleurrijke carrière.

 Copyright:Paul Ambach
© Paul Ambach

Paul Ambach - of Boogie Boy voor heel Vlaanderen - heeft zijn eigen biografie. In Boogie Business: Veertig jaar achter, naast en op het podium vertelt hij verhalen en anekdotes over zijn kleurrijke carrière die het pad van talloze muzikale groten heeft gekruist.

Met John Lee Hooker pinten drinken in Antwerpen. Met Santana kreeft eten in Brussel. Robert Plant en Jimmy Page van Led Zeppelin een lift geven en hopeloos verloren rijden, maar dat niet willen toegeven. Door James Brown uit je bed gebeld worden met de zeer aardse boodschap: Brother, ik heb diarree! Bob Marley programmeren in Vorst en het gevoel krijgen dat God geland is. Na een tegenvallend concert een arm om je schouder krijgen van The Rolling Stones: Bon, hoeveel bedraagt het verlies?

Paul Ambach betekende voor de concertwereld in België wat Edison betekende voor de lamp: hij vond haar uit. De ontmoetingen met een eindeloze stoet legendes maar ook zijn eigen carrière als muzikant lezen als een avonturenroman. De aangrijpende geschiedenis van zijn Joodse familie lijkt dan weer eerder op een Hollywoodfilm. Maar voor beide geldt: de realiteit overtreft de fictie.

Paul Ambach is de stichter van de firma Make It Happen waarmee hij concerten organiseerde. In 2001 verkocht hij de firma aan de Amerikaanse concertorganisator Live Nation.

Het boek Boogie Business: Veertig jaar achter, naast en op het podium verschijnt bij uitgeverij Epo.