Een muzikaal weekoverzicht om van te smullen

g

Onze brievenbus was deze week weer goed gevuld met nieuws uit de zingende artistieke wereld.

 Copyright:VRT
© VRT

Culture Club

Op 27 november zal de Britse groep Culture Club in zijn originele bezetting het beste van zichzelf geven in de Antwerpse Lotto Arena. Je zal samen met Boy George kunnen meezingen met hun klassieke hits "Do You Really Want to Hurt Me", "Karma Chameleon" en "Church of the poison mind". Op de setlist van Culture Club staan naast de hits ook een aantal nieuwe liedjes.

Natalia

Het is vijftien jaar geleden dat Natalia wereldberoemd in Vlaanderen werd dankzij haar deelname aan ‘Idool’. En dat jubileum viert ze op 2 november in de Antwerpse Lotto Arena. Onder de noemer ‘The Crystal Concert’ zal ze de grootste hits uit haar oeuvre brengen. Daarnaast gaat ze in het voorjaar van 2019 samen met Jef Neve tijdens een beperkte tournee langs de cultuurcentra van Vlaanderen. Ook deze week stelde ze haar eigen WK-lied Hear That Sound (Tuna Tembea) voor.

Elisa Waut

Elsje Helewaut kreeg vorige week een uitnodiging voor 'The Voice Senior'. Een nieuw VTM-programma voor '60-plussers met zangtalent'. Elsje Helewaut heeft beleefd geantwoord dat ze niet zo nodig ontdekt hoeft te worden. In de jaren 80 en 90 had zij behoorlijk wat succes met haar formatie Elisa Waut. Els is 56.

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader wordt dit jaar 30. En dat feestje viert hij op woensdag 31 oktober in Het Sportpaleis in Antwerpen. We vermoeden dat daar heel wat 'skwone meiskes' aanwezig zullen zijn.

Koen Wauters

Koen Wauters werkt aan een tweede seizoen van 'Over winnaars'. In dat VTM-programma helpt hij mensen met een beperking om onmogelijk geachte dromen waar te maken.

Ivan Heylen

Precies 45 jaar nadat Ivan Heylen bekend werd met zijn hit 'De Werkmens', wil zijn geboortedorp Oosteeklo hem eren. Begin september wordt een feestweekend 'Het Dorp van Ivan' rond de zanger georganiseerd. De huisbrouwerij Den Tseut gaat het bier 'De Werkmens' brouwen.

Belle Perez

Als gezicht van de internationale hulporganisatie Free a Girl trok Belle Pérez begin deze maand naar Brazilië, waar ze een bezoek bracht aan de meisjes in de favella's van Fortaleza. Om aandacht te vragen voor de problematiek, sloot Belle zich woensdag 12 uur lang op in een hokje van één bij twee meter. Het hokje symboliseert de gevangenschap waar meisjes in Brazilië en de rest van de wereld in vastzitten. Dit vond plaats in het Antwerpse restaurant De Rooden Hoed. Haar tijdelijke opsluiting is onderdeel van de Lock Me up - Free a Girl-actie die zowel in Vlaanderen als Nederland plaatsvindt.

Marthe Schneider

Actrice Marthe Schneider, die Hanne speelt in het programma Gevoel voor tumor, zong voor de zesde aflevering van de reeks een nieuwe versie van ‘Et maintenant’ van Gilbert Becaud in.

Lene Lovich

Eind jaren 70 scoorde Lene Lovich een monsterhit met het gekke liedje "Lucky number". In november gaat ze met haar groep op Europese tournee. En deze begint in het West-Vlaamse Ichtegem. Op 1 november komt ze naar Club B52. Allen daarheen.

Jan Leyers

Jan Leyers kreeg woensdag een nieuwe voordeur. Hij vierde zijn 60ste verjaardag. Proficiat Jan!

Festival van de Ambiance

Op zaterdag 1 december vindt in het Gentse Kuipke de 8ste editie van het Festival van de Ambiance plaats. Get Ready!, Lindsay, De Romeo's, Sergio, Swoop en Willy Sommers zorgen ervoor dat het dak eraf gaat.

Iedereen beroemd

Volgend jaar maakt Joke Emmers haar debuut als musicalster in Iedereen Beroemd, gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere. Joke speelt het hoofdpersonage Marva. Haar vader Jean wordt vertolkt door Sven De Ridder, die ook zijn musicaldebuut maakt. Componist en tekstschrijver is Jelle Cleymans.

Lords of Acid

Maurice Engelen van Praga Khan is in de VS vooral populair met zijn groep Lords of Acid. De technogroep bracht deze week een nieuwe plaat uit. Pretty in Kink is gemaakt met geld dat werd ingezameld door Amerikaanse fans. Een crowdfunding werd vorig jaar gesteund door 1.141 technoliefhebbers. Zij mochten ook de titel van het album kiezen en kregen inspraak in de thema's.

Marco Borsato

Dit weekend staat Marco Borsato in Het Sportpaleis van Antwerpen met zijn clubtour 'Thuis'. Omdat de 3 concerten uitverkocht zijn, komt Marco op 25 november nogmaals naar Vlaanderen. Meer bepaald in de Ancienne Belgique in Brussel.

Michael Jackson

Tien jaar na de dood van The King of Pop, komt The Michael Jackson Tribute op 9 juni naar de Antwerpse Stadsschouwburg. Het is een muzikale reis doorheen het repertoire van Michael Jackson. Ook The Jackson 5 worden daarbij niet vergeten.

Regi

Regi heeft een liedje gemaakt voor zijn dochtertje Ellie. Ze is vijf en dolblij. Ellie mocht zelfs de hoes tekenen van het liedje.

Niels William

Begin juni openen William Vaesen - of Niels William - en zijn vrouw Ellen Christiaen hun derde kunstgalerij. Niet in Kaapstad deze keer, maar in Sint-Martens-Latem. In The Boutique Gallery exposeren de grootste namen uit de Zuid-Afrikaanse kunstwereld. Deze werken zullen ook eind dit jaar in het televisieprogramma ‘Die Huis’ te zien zijn.

Luc Caals

Na Pat Krimson, Steve Tielens en Natalia heeft Luc Caals nu ook een WK-lied. Met de titel "Hé, Feest je mee". De opbrengst gaat integraal naar de vzw Hartekinderen, die mensen met een hartafwijking ondersteunt.