Lauren De Ruyck wordt Roodkapje

g

Music Hall pakt dit najaar uit met Roodkapje, de sprookjesmusical.

 Copyright:Music Hall
© Music Hall

Music Hall pakt dit najaar uit met Roodkapje, de sprookjesmusical. In deze voorstelling is Roodkapje een pittige jonge vrouw met een eigen mening en niet het huppelende, onschuldige schaap uit het originele sprookje van de gebroeders Grimm. Naast de klassieke ingrediënten, Roodkapje, grootmoeder en boze wolf, zijn er ook nieuwe personages. In het Toverbos komt Roodkapje bijvoorbeeld ook de goede fee tegen die haar op de goede weg probeert te zetten. Maar daar is natuurlijk ook de wolf die andere bedoelingen heeft.

LAUREN DE RUYCK

Roodkapje wordt vertolkt door Lauren De Ruyck. Lauren wie? Het scheelde niet veel of Lauren was één van de meisjes van de nieuwe K3. Ze moest in 2015 nipt de duimen leggen tegen Marthe in de finale van K3 zoekt K3. Lauren heeft al een serieuze palmares bij elkaar gespeeld. Zo had ze rollen in de musicals Fiddler On The Roof, Domino, Kuifje: De Zonnetempel, Peter Pan en Daens.

EXEN

De teksten voor deze nieuwe musical worden geschreven door Brigitte Derks. De muziek wordt gecomponeerd door Chris Van Tongelen. Zij waren tot voor kort een koppel. Ondanks het feit dat ze pas gescheiden zijn, kunnen ze nog samen door één deur en wordt er goed samen gewerkt.

Roodkapje, de sprookjesmusical speelt in de herfstvakantie 2017 in Antwerpen, Hasselt en Gent, en in de kerstvakantie in Gent.