Bart Peeters op Canvas

g

Op Canvas mogen we maar liefst drie programma’s verwachten rond muziek.

 Copyright:B.Peeters
© B.Peeters

Eerst is er “Off the record”. Daarin laten Belgische muzikanten ons kennismaken met de favoriete platen uit hun collectie. Vooral dan met de platen die hen sterk hebben beïnvloed. We duiken in de platenkast van onder andere Trixie Whitley (de Gents – New-Yorkse blueszangeres), Geoffrey Burton (de eigenzinnige gitarist van Arno, van Yasmine ook), Marie Daulne (frontvrouw Zap Mama) en Alex Callier van Hooverphonic.
Maandagavond (21u15’) op Canvas (vanaf 28 september)

Op zondag 4 oktober is er "De Nada" op Canvas. Daan Struyven maakt een muzikale documentaire.
Voor het programma “De Nada” trekt Daan met fotograaf Peter De Bruyne door Spanje. Bij dat beeldverslag maakt Daan een soundtrack. Ze gaan naar verluidt op zoek naar ‘het niets’…

En dan is er dus ook Bart Peeters met muziek op Canvas. In “Van Bowie tot onder” speelt hij curator. Hij ontvangt telkens twee muzikale gasten. Samen selecteren ze een aantal muziek- en videofragmenten. Aan de hand daarvan vertellen de muziekfanaten over hun liefde en passie voor de muziek, over alle genres heen.
De acht afleveringen worden opgenomen in het Brusselse Flageygebouw, het legendarische omroepgebouw van het toenmalige NIR (nu VRT), gebouwd in de jaren dertig, als een radio-pakketboot aangemeerd aan de vijvers van Elsene. “Van Bowie tot onder” met Bart Peeters is er elke donderdag vanaf 15 oktober op Canvas.