Hooverphonic toert weer met strijkers

g

De groep van Alex Callier en Raymond Geerts komt terug naar de beste Belgische concertzalen, bijgestaan door een tienkoppig strijkersensemble en verschillende intrigerende, karaktervolle stemmen.

 Copyright:Dewitte
© Dewitte

De set zal opgebouwd worden uit nieuwe en oude hits, de klassiekers soms dicht aanleunend bij het origineel of in een totaal ander jasje gestoken.

Alex en Raymond over het jongste album, 'In Wonderland': "Na jaren gewerkt te hebben met één specifieke stem per album, hadden we er echt zin in om met verschillende mensen samen te werken. In het verleden schreven we vaak supertoffe nummers vertrekkende van een mannenstem. In de meeste gevallen konden ze perfect in een vrouwelijke versie herwerkt worden, maar dit werkte niet altijd. Zo bleven er vaak pareltjes ongebruikt. Toen we beslisten om niet meer verder te werken met Noémie, was het voor ons een evidente keuze om niet alleen vrouwenstemmen te gebruiken. Tijdens onze jaren in het vak kwamen we heel wat getalenteerde muzikanten en vocalisten tegen en zo groeide het idee voor de nieuwe plaat.“

Het album ‘In Wonderland’ verscheen op 18 maart. Eén maand later kregen Alex Callier en Raymond Geerts al een Dubbele Gouden Plaat voor het album en de eerste single, 'Badaboum'.

Hooverphonic speelt live – mét strijkers – op zaterdag 20 augustus in het Kursaal in Oostende. De groep staat ook op de Lokerse Feesten, net één week eerder.