Het muzikaal overzicht van de voorbije week

g

Onze brievenbus zat de voorbije dagen propvol met leuke en minder leuke nieuwsberichten.

 Copyright:VRT
© VRT

Jan

Vorig week stond Jan Smit voor een uitverkocht Sportpaleis. Tot zijn eigen verbazing kreeg hij uit handen van Gert Verhulst een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 10.000 stuks van de nieuwe ‘Jan & Alleman’-jubileum cd. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever deed er nog een schepje bovenop en reikte Jan een speciale carrièreprijs uit voor de verkoop van meer dan 500.000 cd’s in België.

K3

Vorig weekend werd in Oostkamp de videoclip van de nieuwe single Whoppa! van K3 ingeblikt. Met heel veel BMX'ers, rollerskaters en skateboarders. Op 17 maart trappen Marthe, Klaasje en Hanne ook hun nieuwe K3-show op gang in Hasselt. Daarna trekken ze verder naar Oostende, Antwerpen en Gent.

André

In Nederland is André Hazes - zoon van - wereldberoemd in Nederland. Vlaanderen leerde hem kennen via een duet met Christoff. Nu is het tijd dat Vlaanderen hem helemaal leert kennen. Op zaterdag 10 november organiseert hij in de Lotto Arena in Antwerpen zijn concertdebuut in Vlaanderen. Met groot orkest.

Les Copines

Na de split van De Grietjes besloten Isabelle A en Ianthe Tavernier om een nieuwe groep op te richten met de naam Les Copines. Het wordt een vrouwelijk zingend gezelschap waar je terecht kan voor ambiance, populaire klassiekers, dance-hits. Een hoog feestgehalte is gegarandeerd. Bij elk optreden van Les Copines worden Isabelle en Iante ook telkens bijgestaan door een derde vrouwelijke stem. De ene keer zal dat Helle Vanderheyden zijn en de andere keer Anne Van Opstal.

Bart

Bart Peeters staat 1 en 2 september 2018 in de Antwerpse de Singel voor drie liveconcerten. Dirigent en organisator Hans Primusz verzamelde een 360-koppig pop-upkoor rond Bart Peeters om samen geschiedenis te schrijven. Mannen kunnen zich nog aanmelden om mee te zingen.

Josje en Tatyana

Josje Huisman en Tatyana Beloy hebben vorig weekend hun kleerkast leeggemaakt. In een pop-up winkel kon je hun kleren kopen aan een spotprijsje. En ook een ruime voorraad accessoires, schoenen, sjaaltjes en handtassen.

Damso

Op Twitter reageerde rapper Damso ironisch op de heisa naar aanleiding van het geschrapte WK-lied. “Dames en juffrouwen, mannenhaters en feministen, ik vergeef jullie. Ik wil jullie ook bedanken: deze publiciteit is exact wat ik nodig had voor mijn album dat in juni verschijnt. Jullie zijn té sympathiek.” Damso krijgt dit jaar wel de eervolle vermelding van de meest gestreamde artiest in 2017. Daarvoor krijgt hij de 3de Ultratop Streaming Award.

Per

Per Gessle, de helft van het Zweedse duo Roxette, concerteert op vrijdag 12 oktober in de Ancienne Belgique. Met de grootste hits van Roxette en ook nieuw werk uit zijn nieuwe solo-album "Small Town Talk".

Indeep

Deze week kwam Réjane 'Reggie' Magloire, de zangeres van "Last Night A DJ Saved My Life", naar Brussel. Ze wou zelf eens over haar liedje rijden, dat gebruikt wordt in de campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Streaming

BEA Music, Belgian Entertainment Association Music, beweert dat wij in 2017 meer naar muziek via streaming geluisterd hebben dan via cd's. Het kantelpunt is bereikt: betalende muziekstreaming is met 41% marktaandeel nu het meest populair. En steekt in België de CD voorbij, die nog goed is voor 37%. Streaming is duidelijk populairder dan de CD.

Belpop

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing van Belpop Bonanza gaan op tour in Nederland met een nieuwe theatershow 'Merci Nederland'. Over de bijzondere bijdrage van onze noorderburen aan de Belgische popgeschiedenis. Van 13 april tot 19 mei spelen Jan en Bobby zeven shows in Nederland.

Sharon

Sharon den Adel, zangeres van Within Temptation, kondigt haar eerste soloalbum aan. "My Indigo" zal begin 2018 uitkomen. Sharon den Adel neemt trouwens ook deel aan het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek.

Niels

Liefde voor Muziek maakt zich klaar voor een nieuwe seizoen. Zeven stemmen zullen binnenkort elkaars liedjes op een originele manier coveren. Met Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Cocojr., Sarah en Gert Bettens van K’s Choice, Silvy De Bie van Sylver, Sharon den Adel van Within Temptation en Niels Destadsbader lenen hun meest gekoesterde songs uit en laten zich verrassen door de nieuwe versies van hun collega’s. De eerste single komt van Niels Destadsbader. "Verover mij" is een bewerking van "Believe" van K’s Choice.

Ennio

De 90-jarige Ennio Morricone komt op zaterdag 24 november nog 1 keer naar België voor een concert. In het kader van zijn ’60 years of music’ wereldtournee. In Paleis 12 in Brussel zal hij al zijn klassiekers brengen, samen met een 200-koppig symfonisch orkest en indrukwekkend koor.

Laura

Na een relatie van tweeënhalf jaar zijn Laura Tesoro en Giovanni Kemper niet meer samen. Bevriend zijn ze wel nog altijd, maar in de liefde was het voorbij.

Voice Male

Na ruim 20 jaar zet Vlaanderens bekendste a capella groep Voice Male er een punt achter. Dat vieren ze met een korte en krachtige afscheidstournee door Vlaanderen en Nederland in het najaar van 2018 en voorjaar van 2019. Dat wordt het jaar van de Voice Male Exit. De tournee zal een combinatie worden van verhalen van vroeger en liedjes van toen en nu. Ook met veel wist-je-datjes.

Gent Jazz

Tijdens een Special Night van Gent Jazz Festival komt Sir Tom Jones, voorafgegaan door Lady Linn & Her Magnificent Bigband naar de Oost-Vlaamse hoofdstad. Deze concerten vinden plaats op dinsdag 3 juli. Op zondag 8 juli sluiten de hiphoplegendes van The Roots het festival af. De 17de editie van Gent Jazz Festival vindt plaats van 29 juni t.e.m. 8 juli.

Novastar

In aanloop naar de festivalshows op Rock Werchter in België en Bospop in Nederland geeft Novastar in Brussel en Amsterdam 2 concerten. Op zaterdag 5 mei krijgt een select publiek de kans Novastar aan het werk te zien in de AB Club in Brussel. Op zondag 13 mei speelt Novastar in de intieme setting van Melkweg Upstairs in Amsterdam. Tijdens deze optredens brengt Novastar een exclusief voorproefje van zijn nieuwe songs.

Steve

Steve Winwood, de zanger van de klassiekers "When You See A Chance", "Higher Love" en "Valerie" naar het Rivierenhof in Deurne. Op 4 juli kan je hem daar aan het werk zien in het openluchttheater. Nu maar hopen dat het weer meezit.

Klara's

Na de MIA's en de Ultima's was het nu de beurt aan de Klara's. Woensdag werden in Flagey de muziekprijzen uitgereikt voor al wie zich in 2017 in de klassieke muziek, jazz en wereldmuziek heeft laten opmerken.
Dirigent Stéphane Denève won "De Klara voor Muziekpersoonlijkheid van het jaar". Pianist en televisiepersoonlijkheid Thomas Vanderveken ontving "De Klara Iedereen Klassiekprijs" en pianist, klavecinist en dirigent Jos Van Immerseel wordt voor zijn hele carrière gelauwerd met "De Klara Carrièreprijs".

Baba Yega

De mysterieuze gemaskerde dansgroep Baba Yega heeft een theatershow. En die zal voor het eerst te zien zijn op zaterdag 26 mei in het Kursaal in Oostende. Het wordt een dynamische mix van dans, humor en interactie met het publiek.

Nathaniel

Er werd deze week een nieuwe naam toegevoegd aan de affiche van TW Classic. Op zaterdag 14 juli zullen Nathaniel Rateliff & The Night Sweats op de wei van Werchter het beste van zichzelf geven. Zij krijgen daar het gezelschap van Editors, The National, Kraftwerk 3-D en dEUS.

Steve

Damso kreeg de mededeling dat zijn WK-lied niet weerhouden wordt door de Voetbalbond. Steve Tielens, de polonaisekoning uit Boom, is bereid om een alternatief te maken. Hij werd daarvoor aangemoedigd door diverse supperterclubs van De Rode Duivels, zoals 'De Scheve Toren' uit Schelle. Ambiance verzekerd.

Stromae

Maandag vierde Stromae zijn 33ste verjaardag. Op dezelfde dag werd hij in Brussel gespot tijdens de opnames van een videoclip voor de Franse rapper OrelSan. In alle stilte werkt hij ook aan nieuwe liedjes. Voor nieuw werk wordt er zelfs volgende maand in Parijs een videoclip gedraaid.

Axelle

Vrijdag verscheen het nieuwe album "Exil" van Axelle Red. Ze stelt de liedjes voor tijdens een concert in de Ancienne Belgique op zaterdag 2 juni. Het jaar is goed ingezet na haar award "Leven vol muziek" tijdens De Eregalerij.

K's Choice

Vrijdag lag in de winkel het live album van K's Choice dat vorig jaar werd opgenomen in Ancienne Belgique in het kader van hun 25ste verjaardag. Op zondag 9 december komen ze opnieuw naar de Ancienne Belgique in het kader van hun LOVE=MUSIC tour. Binnenkort zijn ze ook aanwezig in een nieuw seizoen van "Liefde voor Muziek".

Dionne

Dionne Warwick staat op donderdag 27 september in Kursaal Oostende. Op het podium is de 77-jarige Warwick nog steeds in staat om harten te doen smelten met hits als "I Say a Little Prayer", "Heartbreaker" en "I'll Never Love This Way Again".

Suikerrock

Op zondag 29 juli staan er 2 grote kleppers op het podium van Suikerrock in Tienen. OMD en Kool & the Gang laten jullie meezingen en dansen met hits als "Celebration", "Fresh", "Enola Gay" en "Maid of Orleans".