Het muzikaal overzicht van de week

g

Wil je mee zijn met het belangrijkste nieuws in verband met onze artiesten? Zet je dan schrap. Hier komt het!

 Copyright:VRT
© VRT

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader kondigde het nieuwe VTM-programma ‘Dance as one’ aan in een verrassende videoclip. In ‘Dance as One’ gaan getalenteerde dansgroepen uit België en Nederland strijden om zo synchroon mogelijk te dansen. Een vakkundige jury zal oordelen.

Frans Bauer

Frans Bauer is blij. Blij omdat hij met zijn album "Levenslied" op 1 staat in de Album 50. "Het is een beetje zoals met Niki Terpstra in De Ronde Van Vlaanderen vorige week zondag", reageert Frans, die volgens zijn woordvoerder tot tranen toe geroerd was. "Vijf weken lang in de top 5 en dan nu nummer één."

Milo Meskens

Milo Meskens is wereldberoemd in Vlaanderen. Nederland begint hem ook te kennen. En nu staat ook Frankrijk aan de voordeur. Op de Waalse radiozender NRJ is hij nu vaak te horen. Niet onbelangrijk: dat radiostation is ook actief in Frankrijk, Duitsland, Rusland, Zweden en Bulgarije. Milo heeft zijn eerste voet tussen de deur naar Frankrijk. Op Milow en Coely na is het nog maar weinig Vlaamse artiesten gelukt om in Wallonië een plekje op de radio te veroveren.

Sennek

Sennek zat deze week in Israël. Ze is er niet met vakantie, maar wel om haar kandidatuur voor het Eurovisiesongfestival bekend te maken. In een Eurovision pre-show op Tabin Square in Tel Aviv zong ze haar liedje "A matter of time". En daar kwam ze ook Dana International tegen.

The Hollies

The Hollies komen op 30 april naar het Kursaal in Oostende voor een eenmalig optreden in België. The Hollies moet je kennen van de klassiekers "The Air That I Breath", "Bus Stop", "He Ain’t Heavy, He’s My Brother", "Sorry Suzanne" en "Carrie Ann".

Boef

De Nederlandse rapper Boef komt op zaterdag 28 april naar het Replay Festival in Herentals. Boef kwam begin dit jaar in opspraak. Op nieuwjaarsdag kreeg Boef van drie jonge vrouwen een lift toen hij een lekke band had. Toen hij deze vrouwen in een filmpje kechs (hoeren) noemde, ontstond commotie en werden optredens afgezegd.

Axelle Red

Axelle Red kon je deze week in Jordanië tegenkomen. Ze bezocht het vluchtelingenkamp van Azraq in Jordanië. Daar ontmoette de ambassadrice van hulporganisatie Handicap International kwetsbare Syrische vluchtelingen. Handicap International biedt steun aan mensen die de Syrische burgeroorlog ontvlucht zijn en heeft daarbij bijzondere aandacht voor gewonden en kwetsbare personen.

Stromae

Stromae sluit een muzikale comeback niet langer uit. “Want de creativiteit is er nog steeds”, vertelde hij in een interview met France2. Maar als hij terugkeert naar het podium, zal dat “op een rustiger en gezonder ritme” zijn. Stromae heeft sinds 2015 bijna niet meer opgetreden. Als gevolg van een intensief tourschema en een slechte reactie op malariamedicatie belandde hij in een burn-out.

ZAZ

ZAZ komt op 27 februari naar Vorst Nationaal. Ze zal er haar vierde studioalbum voorstellen, dat dit najaar in de winkelrekken zal liggen.

Dansschool Studio 100

Dansstudio IJvi Hagelstein - of de dansstudio van Studio 100 - bestaat dit jaar 30 jaar. En dat wordt gevierd op 21 en 22 april in de Elisabethzaal in Antwerpen met een spectaculaire show 'On stage 6'.

An-Sofie Noppe

An-Sofie Noppe stelde deze week haar debuutalbum "Wij Blijven Hier" voor. An-Sofie Noppe was de eerste winnares van ‘De Muziekklas’ op Radio 2 in 2012. Met het liedje "Peperkoekenhart".

Andrei Lugovski

Zanger Andrei Lugovski is herstellende van een vergiftiging met thallium. Het gaat beter met hem, maar het herstel zal nog maanden duren.

Lokale Helden

Op vrijdag 27 april vindt de derde editie van Lokale Helden plaats in 200 gemeenten. Onder impuls van Poppunt geven artiesten op één dag maar liefst 1.050 optredens op 390 podia in hun buurt. In die zin is Lokale Helden een uitgelezen kans om lokaal talent te ontdekken. Lokale Helden is ook in Brussel actief.

Dotan

Dotan komt op 16 mei niet naar de Ancienne Belgique in Brussel. Hij heeft al zijn concerten geannuleerd. Hij heeft meer tijd nodig om aan zijn nieuw album te werken.

Marcel Vanthilt

Marcel Vanthilt lanceert T-shirts met liedjesteksten uit zijn eerste soloplaat Ca$hCa$h. Op de T-shirts staan tekstflarden uit de nieuwe liedjes van Marcel, zoals “Breek 'n been, flamingo”, “Stil in de dansschool” en “Iemand houdt van je in Oklahoma”.

Pieter en Johannes Genard

De broers Pieter en Johannes Genard, van School is Cool, staan voor het eerst samen op het podium. Op donderdag 19 april gaat bij ARSENAAL/LAZARUS de productie 'De wereld redden' in première. Deze voorstelling is een mix van tekst, spel en live muziek, waarin de familieband van de broers verwerkt is.

Gene Thomas

Gene Thomas was donderdag in ‘Iedereen Beroemd’ te zien in de rubriek 'Blind Jam'. Daarin spelen 3 muzikanten muziek. Gene Thomas was één van de drie muzikanten. Hij 'jamde' samen met altvioliste Marijn Thissen en tabla-musicus Amjad Kahn.

George Ezra

George Ezra komt op woensdag 31 oktober naar De Roma. Met een nieuw album in zijn achterzak en natuurlijk ook de superhit "Budapest".

## René Froger René Froger gaat na drie jaar terug toeren met een nieuwe show 'Favourites in Concert'. Vanaf 3 oktober tot en met 30 maart gaat René naar 25 theaters in Nederland en België. Hij scoorde in 1989 zijn eerste hit met "Alles kan een mens gelukkig maken".

K3

'The Voice Kids' doet het straks niet met drie, maar zes coaches. Josje Huisman haakt af voor het vierde seizoen. Zij wordt vervangen door K3. Ook Gers Pardoel komt erbij.

Bløf

Bløf-zanger Paskal Jakobsen opent eind september samen met zijn vrouw een nieuw restaurant in Middelburg. Het idee is om met een aantal Bekende Zeeuwen samen te gaan werken.

De Kreuners Op 11 mei ligt het 'Best of'-album "De Singles" van De Kreuners in de winkel. Met 33 onvergetelijke liedjes op 2 CD's.

Gent Jazz

Het Gent Jazz Festival heeft terug een grote naam kunnen strikken voor de affiche. Op 29 juni sluit David Byrne de eerste festivaldag af. Samen met een twaalfkoppige band stelt hij zijn jongste album "American Utopia" voor.

Tamino

Tamino stelt zijn jongste single "Indigo Night" in een herwerkte versie voor. Niemand minder dan Colin Greenwood van Radiohead speelde de baspartij in.

Dranouter

Het Festival Dranouter maakte 16 nieuwe internationale acts bekend voor de affiche. Bekende namen zijn Jake Bugg en The Mavericks.