België dat zijn Wij!

g

Op zondag 7 mei wordt er op het Paleizenplein te Brussel een uniek concert georganiseerd onder de titel België dat zijn wij!

 Copyright:RR
© RR

Op zondag 7 mei wordt er op het Paleizenplein te Brussel een uniek concert georganiseerd onder de titel België dat zijn wij! Dit is een initiatief van een aantal bezorgde burgers waaronder Els De Schepper die voor de artistieke leiding tekent.

De vraag die het project België dat zijn Wij! zich stelt, is “hoe ziet een samenleving eruit waarin alle mensen die in Vlaanderen, Wallonië en Brussel met andere woorden in België wonen zich thuis kunnen voelen, ongeacht hun afkomst of levensovertuiging? Welke ingrediënten horen thuis in een nieuwe maatschappij die mensen met elkaar verbindt en die onderlinge verschillen vruchtbaar maakt?”.

Tijdens het concert van België dat zijn Wij! treden samen met Nationaal Orkest van België heel wat artiesten op uit de verschillende gewesten. Op de affiche staan Will Tura, Natalia, Ozark Henry, Marie Daulne, Sandra Kim, Jef Neve, de Binti zusjes, Merdan Taplak, Christoff, Typh Barrow, Dirk Brossé, Stijn Kolacny en Viktor Lazlo.

Viktor Lazlo zal tijdens dit concert ook haar meest recente single Lola & Jim zingen. Een liedje over twee slachtoffers van de aanslagen in Parijs in november 2015.

Het concert België dat zijn wij! begint om 19u en is helemaal gratis.