Noémie Wolfs brengt debuutalbum uit

g

Terwijl haar vriendinnen allemaal spreken over baby’s en verbouwen, heeft Noémie Wolfs de mond vol over maar één ding: haar eerste solo-cd, “Hunt you”.

 Copyright:Arche
© Arche

“Mijn vriendinnen gaan mij nog haten, maar ik ben heel blij dat ik er op de radio mag over vertellen, en dat jullie nog met plezier luisteren, want ik kan écht niet stoppen met praten over de verwezenlijking van mijn grootste droom tot nu toe”.

Noémie ging de plaat opnemen in Londen, en ze kreeg zowel bij het schrijven als bij de opname steun van haar vriend Simon Casier, de vaste bassist van Balthazar. Simon was bijvoorbeeld de bedenker van de lange intro van "Sleeper", een song die traag op gang komt en die doet denken aan ouder werk van Genesis. “Als Phil Collins ‘m graag op zijn repertoire zou zetten: hij mag mij altijd bellen”, grapt Noémie daarover.

Meteen na de lancering van de debuutsingle "Burning" begon Noémie met het obsessief bestuderen van hitlijsten, en het succes van die eerste single maakt haar niet alleen overgelukkig, het verrast haar nog altijd. “Als er een formule bestond voor het schrijven van een gegarandeerde hit, dan zou ik die natuurlijk willen kennen, maar ze bestaat niet, dus je kan alleen je best doen, en hopen dat het aanslaat”. "Burning" gaat over een relatie die op de klippen loopt, maar waar beide partijen sterker uitkomen. Een verwijzing naar haar vertrek bij Hooverphonic? “Misschien. Ik ga niet opeens andere muziek maken of iemand anders worden dan wie ik al was. De groep heeft een hele bepalende invloed gehad op mij als mens, en dus ook als artiest. En vààk is een nieuw einde ook een nieuw begin.”

Op “Hunt you” staan 10 songs. Noémie Wolfs zingt ze voor het eerst live in het Depot in Leuven, op 12 mei. In de week van maandag 25 april is de plaat het album van de week in De Lage Landen bij Vanessa Vanhove.