Kommil Foo wint Dirk Witte prijs

g

In Nederland wordt de landelijk kleinkunst-oeuvreprijs uitgereikt. De Dirk Witte prijs 2015 is voor ons Vlaams cabaret-duo Kommil Foo.

 Copyright:Kommil Foo
© Kommil Foo

De prestigieuse Dirk Witte prijs wordt uitgereikt aan een cabaretier/kleinkunstenaar die zich al vele jaren verdienstelijk maakt voor het Nederlandstalige kleinkunstlied. Voorwaarde is dat de winnaar zijn repertoire zelf schrijft. De prijs is genoemd naar Dirk Witte, een pionier van het Nederlandse kleinkunstlied in het begin van de twintigste eeuw. Zijn bekendste lied is "Mensch, durf te leven". De broers Mich en Raf Walschaerts zullen de prijs in ontvangst nemen op maandag 16 november tijdens de 'Avond van het kleinkunstlied' in Zaandam.
Het juryrapport motiveert de keuze van Kommil Foo als volgt: “In hun teksten kunnen de heren van Kommil Foo een hele wereld oproepen in een paar zinnen. Muziek en tekst passen als een handschoen. Zij schrijven en componeren samen originele liedjes, die zowel kunnen ontroeren als op de lachspieren werken, maar die vooral verrassen. Zang, piano, viool, gitaar, het gaat allemaal naadloos in elkaar over.”