Jan De Wilde brengt verzameld werk uit

g

Kleinkunsticoon viert zijn 50ste verjaardag als artiest met CD, boek en theatertoernee

 Copyright:Lannoo
© Lannoo

Jan De Wilde is een echt kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en behoudt anno 2015 zijn status. Zijn liedjes hebben onze culturele ziel gekruid: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Eerste sneeuw’, ‘ De fanfare van honger en dorst’ … Al die nummers – en meer! – werden verzameld op een unieke 3-cd box die op 16 oktober verschijnt. 62 liedjes van Jan: van zijn eerste albums in de prille jaren ’70 tot het nieuwe materiaal (Hari Krishna Halleluja!) anno 2015.
Op dezelfde dag verschijnt ook zijn ultieme biografie - eveneens getiteld 'Dag Meneer De Wilde'. Boezemvriend Jo Bogaert van Technotronic schreef zijn levensverhaal neer. Samen halen ze herinneringen op aan zijn jeugd in Aalst, zijn doorbraakjaren in Lede en zijn huidige thuis Aaigem.
Ook voor de theatertour ‘Dag meneer De Wilde’ pakt Jan groots uit. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met nieuwe liedjes. 24 concerten door heel Vlaanderen. Hij doet het samen met zijn vaste ‘Vrienden’ én met vier blazers.
Meer info staat op www.jandewilde.net