Arno komt naar Deinze

g

Morgen, zaterdag 13 mei, geeft Arno een concert in de legendarische Brielpoort in Deinze.

 Copyright:RR
© RR

Morgen, zaterdag 13 mei, geeft Arno een concert in de legendarische Brielpoort in Deinze. Met dit optreden starten ook de feestelijkheden rond het 40-jarige bestaan van deze rocktempel.

Ter gelegenheid van die verjaardag kan je vanaf zaterdag 13 mei tot en met zondag 11 juni ook terecht in het stedelijk museum MUDEL voor een tentoonstelling over de rijke muziekgeschiedenis van de Brielpoort.

Met veel foto's, affiches, allerhande memorabilia en getuigenissen wordt het een tentoonstelling vol exclusief materiaal van voor en achter de schermen van de Brielpoort. Met backstagepasjes van Iggy Pop, gesigneerde platen van Madness tot de setlists van de Red Hot Chili Peppers.  

GESCHIEDENIS

Kris Verleyen en Dirk Huys begonnen in de late jaren 1970 met de organisatie van kleine concerten van vaak ietwat alternatieve muziek, die plaatsvonden in de zaal Ter Wilgen te Petegem. Toen in 1977 de Brielpoort in het centrum van Deinze geopend werd, lag het voor de hand de concerten naar die grote zaal te verplaatsen. Het programma werd uitgebreider, de groepen internationaler en de toeschouwers een pak talrijker. Al snel vonden bands van wereldformaat hun weg naar de Oost-Vlaamse centrumstad. In 1980 stonden niet minder dan Madness, The Cure en AC/DC in hetzelfde jaar op het podium. Maar ook De Kreuners, U2, Dire Straits, Nick Cave, Iggy Pop, … kwamen concerten geven voor een publiek dat uit gans België zijn weg naar Deinze vond. De Brielpoort bleef tot de beginjaren 2000 dé place to be voor elke liefhebber van rock en pop. Dankzij getuigenissen en een oproep via de pers wordt het een tentoonstelling vol exclusief materiaal van vóór en achter de schermen van de Brielpoort