Dit zat deze week in het Viva Vlaanderen Journaal

g

Benieuwd wat onze artiesten deze week gedaan hebben of wat ze van plan zijn?

 Copyright:VRT
© VRT

Wifi

In De Weekwatchers stelde Karen Damen haar nieuw album voor. Ze verklapte ook dat haar kat luistert naar de naam Wifi. "Als de mensen bij ons binnenkomen en vragen of we Wifi hebben, kunnen we zeggen: Ja, die ligt in zijn mandje.”, aldus de vorige rosse van K3.

Marc

Marc Dex vierde zaterdag zijn 75ste verjaardag. Op woensdag 9 mei mag hij de 14de Golden Lifetime Award in ontvangst nemen in CC Gasthuiskapel in Aarschot. Daarnaast krijgt zangeres Truus ook de award "Carrièreprijs". Een postume award gaat naar Ron Davis.

Sennek

Met het liedje "A matter of time" zal Sennek België vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Sennek Schreef het liedje onder meer samen met Alex Callier van Hooverphonic. Ze zingt het liedje eerst in de halve finale op 8 mei en daarna vanzelfsprekend in de finale op 12 mei. Sennek is de artiestennaam van Laura Groeseneken.

Kleinste zaal

Onze collega's van Klara organiseren in maart 114 optredens in de kleinste concertzaal ter wereld. In een container van 15 m² met daarin niets meer dan een zetel en een piano. Muzikant en luisteraar zitten oog in oog met elkaar voor een intiem en persoonlijk miniconcert.

Pointer Sisters

Op 27 juni komen The Pointer Sisters naar de Stadsschouwburg in Antwerpen. Daar kan u genieten en meezingen met hun zwoele klassieker "Fire" en aanstekelijke hits zoals “He's So Shy," "I'm So Excited," "Automatic" en "Jump (for My Love).

Luka

De Ierse singer-songwriter Luka Bloom komt op donderdag 8 november naar de Handelsbeurs in Gent en op zaterdag 17 november naar Het Depot in Leuven. Hij komt er zijn nieuw album "Refuge" voorstellen. Hij zal zowel nieuw als oud werk spelen en zoals steeds zonder setlist.

Hansi

Zaterdag komt de Oostenrijkse schlagerzanger Hansi Hinterseer voor de tweede keer naar de Ethias ArenaHet wordt zijn enige optreden in België. Vooraleer hij 7 miljoen platen verkocht was als skikampioen al een bekende naam in Oostenrijk.

Daan

Daan, de man van de liedjes "Icon", "Everglades" en "Exes", geeft vrijdag een concert met symfonisch orkest in Aula Pieter De Somer in Leuven. Samen met het 25-koppige Frascati Symphonic giet hij zijn oeuvre in een klassiek jasje. Het wordt spannend voor de zanger die geen noten kan lezen.

Editors

Niet het Antwerpse Sportpaleis, maar de Academiezaal in Sint-Truiden krijgt de nieuwe muziek van Editors als eerste live te horen krijgen. De Britse groep stelt er volgende maandag haar zesde plaat "Violence" akoestisch voor aan enkele honderden gelukkige luisteraars van Studio Brussel. De Academiezaal is bekend voor zijn fenomenale akoestiek.

Tamino

Tamino tekent een platencontract bij de Britse Indieplatenfirma "Communion". Dit label gaat het werk van Tamino wereldwijd verdelen. Op 16 maart komt Tamino’s eerste single "Habibi" internationaal uit. Voor het eerst zal het nummer ook een videoclip krijgen. De EP, die in België al is uitgekomen, zal dit voorjaar onder een gewijzigde vorm internationaal verschijnen. Midden april begint Tamino aan een uitgebreide tournee doorheen Europa. Zo komt hij op 23 april naar De Roma. Deze zomer verschijnt hij op de podia van een pak internationale festivals.

Lily

Lilly Allen komt op 11 april naar de Orangerie in de Botanique. Ze stelt er haar jongste album "No shame" voor.

Damso

De Belgische voetbalbond heeft aan de Brusselse rapper Damso gevraagd om voor het Wereldkampioenschap een officiëel lied te maken. Alleen heeft deze artiest niet zo'n goede reputatie wat de teksten van zijn liedjes betreft. De vrouwen moeten het daarbij vaak ontgelden. En nu is de Vrouwenraad daarmee niet bepaald gelukkig. Ook de sponsors van de Belgische voetbalbond zijn ongerust. De voetbalbond wordt gevraagd om de zaak te herbekijken.

Normaalgezien wordt het liedje "Human" van Damso in april voorgesteld. De voetbalbond laat ondertussen weten dat ze verder gaat met Damso betreffende het officiële WK-lied.

Strafste Gentenaar

Dinsdag werd in Gent de awards uitgereikt voor de Strafste Gentenaars. Sioen won in de categorie 'Muziek', Roland van Campenhout kreeg een Livetime Achievement Award en in de categorie 'Evenementen' viel het Gent Jazz Festival in de prijzen. Dat meteen aankondigde dat Björk daar op 11 juli langs komt.

Graham

Graham Nash, stichtend lid van The Hollies en Crosby, Stills, Nash & Young komt op 18 juli naar De Grote Post in Oostende. Graham zal in Oostende zijn publiek verwennen met een handvol anekdotes, eigenhandig gepende klassiekers en nummers uit zijn oeuvre die hij tot nu toe zelden of nooit gespeeld heeft.

Andrei

Twee maanden geleden werd Andrei Lugovski in het ziekenhuis opgenomen met vergiftigingsverschijnselen. Hij herstelt goed, maar zijn stem is hij voorlopig helaas kwijt. Optreden zit er dit jaar niet meer in.

Musicals

'The Best of Musicals' keert ook dit seizoen al terug! Met de grootste hits en klassiekers uit "Les Misérables", "Grease", "Cats", "The Phantom of The Opera", "Mamma Mia!" en "Jekyll & Hyde". Op 4 mei in Antwerpen en 5 mei in Gent.

Karen

Binnenkort staat Karen Damen in de Lotto Arena om haar eerste solo-album voor te stellen. Ze zal dat doen in een jurk die JBC speciaal voor haar gemaakt heeft. Bij JBC heeft voortaan Karen nu ook een eigen "Karen Damen"-lijn. Met veel vrolijke en kleurrijke stukken, die overigens allemaal te combineren zijn met elkaar. Toen het album "Een Ander Spoor" van Karen Damen vorige week binnenkwam op nummer één in de Ultratop albumlijst besloot ze dat op een opmerkelijke manier te vieren. Nl. door haar tongpiercing te laten verwijderen.

De Eregalerij

Donderdag werden in Oostende tijdens De Eregalerij 3 'Levens vol muziek' uitgereikt aan Axelle Red, Stefaan Fernande en Mary Boduin.