De Loftrompetten voor de Vlaamse Amusementsmuziek

g

De Loftrompetten zijn voor de derde keer uitgereikt

 Copyright:Ment TV
© Ment TV

Op dinsdag 8 november gingen de Amerikanen naar de stembus en heel wat muziekliefhebbers naar Zaal Elckerlyc in Antwerpen. Daar vond de derde uitreiking plaats van De Loftrompetten.

De Loftrompetten zijn awards voor de Vlaamse amusementsmuziek. Dat gebeurt in samenwerking met Vlapo, Ment TV, Sabam en uiteraard Radio 2. Er werden een vijftal beeldjes van Marc Claerhout uitgedeeld in evenveel categorieën.

Bijna als vanzelfsprekend kreeg Christoff het beeldje mee in de categorie Beste lied gebracht door een zanger voor zijn liedje Jij bent mijn hartslag. Zus Lindsay kreeg een Loftrompet voor het Beste nummer van een zangeres voor Jij alleen. In de categorie Doorbraak van het jaar was Niels Destadsbader de grote winnaar. De ‘Loftrompet’ voor het Beste originele Nederlandstalige lied ging naar Jelle Cleymans voor het liedje Jozefien. Voor de Beste videoclip ging de Loftrompet naar Amaryllis Temmerman voor het liedje 1 moment.

CARRIEREPRIJS

Buiten categorie was de ‘Carrièreprijs’ en die ging naar Nicole & Hugo. Die daar ook heel blij mee waren. Trouwens Nicole & Hugo wisten nog te vertellen dat er wellicht nog nieuw platenwerk zal volgen.

De uitzending met de uitreiking van de Loftrompetten kan je bekijken op oudejaarsavond op Ment TV.