Ziet em duum verovert Nederland

g

Dit nummer heeft 'iets', en wij houden ervan! aldus Rob Stenders.

 Copyright:VRT
© VRT

Dit nummer heeft 'iets', en wij houden ervan! aldus Rob Stenders. Rob wie? Rob Stenders is de presentator van het Nederlandse Radio 2-programma Stenders Platenbonanza.

Het liedje Ziet em duun kreeg daar zelfs de status van Top Song bij Radio 2. Ziet em duun van Van Echelpoel is hard op weg Nederland te veroveren. Ziet em duun staat nu reeds in de Top 10 van de Nederlandse I-Tunes.

ONDERTITELS

Omdat niemand in Nederland het Kempisch dialect begrijpt, werd de videoclip van Van Echelpoel ondertiteld. De West-Vlamingen zijn niet meer alleen. Een collega van Rob Stenders is Ruud de Wild. Ook DJ bij het Radio2-programma De Wild in de middag. Hij maakte een parodie van de videoclip van Ziet em duun. Met de titel: Ik zenne wild. De clip staat op de Facebookpagina van Viva Vlaanderen.

Stenders Platenbonanza wordt elke werkdag tussen 14u en 16u uitgezonden op Radio 2 in Nederland. De Wild in de middag hoor je daar ook tussen 16u en 18.

IVAN HEYLEN

In de jaren 70 waren onze noorderburen ook wild van het liedje De wilde boerndochtere van Ivan Heylen. Het werd ‘vertaald’ door André Van Duin voor De tamme boerenzoon.