Vervroegd Kerstcadeau voor Maurice Engelen

g

Na meer dan 200 concerten in de Verenigde Staten en 2,6 miljoen verkochte albums later, is Lords of Acid nog steeds bijzonder populair in Amerika.

 Copyright:Maurice Engelen
© Maurice Engelen

Na meer dan 200 concerten in de Verenigde Staten en 2,6 miljoen verkochte albums later, is Lords of Acid, de groep van Maurice Engelen, nog steeds bijzonder populair in Amerika. En dat werd de afgelopen week nog maar eens bewezen. Op initiatief van de Amerikaanse Children of Acid fanclub werd een crowdfunding campagne opgestart voor het nieuwe album Pretty in Kink dat in 2017 zal uitgebracht worden. De fans zorgden ervoor dat het doel van € 30.000 binnen de week werd bereikt.

Maurice Engelen licht toe : “Ik ben, net als iedereen, bijzonder verrast met het resultaat van deze fan-geïnitieerde actie. Dit had ik niet zien aankomen. Ik kijk er dan ook naar uit om zeer binnenkort de studio in te duiken om dit nieuwe Lords of Acid album op te nemen. De release van “Pretty in Kink” zal in september plaatsvinden en zal naar alle waarschijnlijkheid ondersteund worden door een live tour doorheen de Verenigde Staten en Canada.” Wat voor vele Belgische band een verre droom is, is voor Lords of Acid, het nevenproject van Maurice Engelen, altijd een evidentie geweest. Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat het debuutalbum LUST op de Amerikaanse markt verscheen. Een album dat in de Verenigde Staten goud haalde, de kaap van 600.000 verkochte exemplaren overschreed en meteen het begin betekende van de Amerikaanse successtory voor de Belgische band.