The Voice begint opnieuw

g

Vanavond start op VTM het vijfde seizoen van The Voice van Vlaanderen.

 Copyright:VTM
© VTM

Vanavond start op VTM het vijfde seizoen van The Voice van Vlaanderen. Met de vertrouwde coaches Natalia, Alex Callier, Bart Peeters en Koen Wauters.

Tot en met 22 december wordt er gezocht naar dat ene vocale talent dat Lola mag opvolgen. Om het nog spannender, emotioneler en straffer te maken, werd het tv-format lichtjes bijgestuurd. Na de reguliere blind auditions, die tot en met 13 oktober lopen en waarbij elke coach zijn team met twaalf talenten opvult, starten de battles. Daar worden de steals, waarbij een coach een kandidaat uit een ander team weghaalt, extra spannend. Een coach kan nu immers zijn 'steal' herroepen en voor een andere kandidaat inruilen. Na de vier battles-afleveringen heeft elke coach zes leden uit het eigen team en twee steals. Er volgen dan zes liveshows met de finale op 22 december en een platencontract en 25.000 euro voor de winnaar of winnares.

Opvallend is ook dat de leeftijd voor de kandidaten is bijgesteld. Die moeten niet langer 18 jaar zijn, maar 17 jaar op het ogenblik van de finale.

De vorige laureaten van The Voice van Vlaanderen zijn Glenn Claes (2012), Paulien Mathues (2013), Tom De Man (2014) en Lola Obasuyi (2016).